Sabre și Viper noile modele de arme cu lunetă fabricate în India

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania indiană Stumpp Schuele & Somappa Defence a prezentat două noi puști cu lunetă în cadrul expoziției Defexpo 2020 care are loc în perioada 5-9 februarie în Lucknow, în nordul Indiei, transmite Jane.

Directorul general Satish R Machani a declarat că societatea deține drepturile de proprietate pentru puștile cu lunetă - numite Viper și Sabre - și a adăugat că armele vor fi fabricate complet în India.

"Puștile Sabre și Viper sunt calibru 7,62 × 51 NATO", a adăugat Dinesh Shivanna, responsabilul tehnologic al companiei.

Sabre este fabricată din aliaj de aluminiu acoperit cu oxid negru și cerakote (n. red. - un finisaj pe bază de ceramică) și dispune de un sistem de șină MIL-STD-1913 (Picatinny). Arma este disponibilă cu trei tipuri de țeavă, care diferă prin lungime, și este proiectată cu caracteristici ergonomice, cum ar fi un pat reglabil pe lungime și înălțime și este ambidextră.

Arma cântărește 7 kg, iar cu toate echipamentele montate (dispozitiv de vedere pe timp de noapte, supresorul și trepiedul) greutatea ajunge la 9 kg. Poate lovi cu acuratețe ținte aflate la 1,5 kilometri.

Vezi și: India a primit primul lot de artilerii autopropulsate Vajra-T K9

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel