India a primit primul lot de artilerii autopropulsate Vajra-T K9

Eduard Pascu |
Data publicării:

Larsen & Toubro din India a livrat 51 de artilerii autopropulsate Vajra-T K9 de calibru 155 mm din cele 100 care au fost comandate de Armata indiană, transmite Jane.

Compania a predat, pe 16 ianuari, cele 51 de artilerii autopropulsate Vajra-T K9, care este o variantă a Hanwha Defense K9 Thunder, în prezența ministrului indian al Apărării, Rajnath Singh, la uzina din Hazira.

Această livrare este parte a contractului în valoare de 615,70 milioane de dolari atribuit de Ministerul Apărării al Indiei la mijlocul anului 2017.

Contractul prevede ca societatea să livreze toate cele 100 de Vajra-T K9 până la sfârșitul anului 2020.

Contractul include, de asemenea, un pachet de asistență care cuprinde piese de schimb, documentație, instruire și transfer de întreținere a tehnologiei către atelierele Armatei indiene.

Oficialii companiei au declarat că noile artilerii autopropulsate încorporează 50% conținut autohton care a implicat aprovizionarea cu aproximativ 13.000 de componente pe fiecare produs de la aproximativ 500 de producători locali.

Vajra-T K9 este propulsată de un motor diesel cu răcire cu apă MTU MT 881 Ka-500 V8 de 1.000 CP fabricat din Germania și este echipat cu o transmisie Allison complet automată de origine americană. Cântărește 47 de tone este operat de un echipaj format din cinci oameni și este capabil să tragă proiectile la distanțe între 18 și 40 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel