Ruşii "vânează" tancuri Abrams lângă Avdiivka: Spionajul ucrainean a demascat mai mulţi agenți FSB

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB), succesor al KGB-ului,  a creat un grup de agenţii operativi pentru a obține mai multe informații despre pozițiile unităților Forțelor Armate ucrainene, sistemele de artilerie și vehiculele blindate din zona frontului din apropierea oraşului ucrainean Avdiivka.

Astfel, FSB a creat un grup de agenţi în regiunea Donețk pentru a vâna unitățile Forțelor Armate Ucrainene care, în prezent, sunt angrenate în lupte grele pentru a ţine piept ofensivei forțelor ruse de ocupație în sectorul Avdiivka Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a demascat grupul de agenţi ruşi care spionau şi culegeau informaţii despre poziţiile armelor și echipamentele militare ucrainene. Grupul era interesat în mod deosebit de tancurile Abrams, recent ajunse în Ucraina.

Pentru a identifica punctele de control și fortificațiile ucrainene din apropierea liniei de front, precum și pozițiile sistemelor de artilerie ucrainene și traseul vehiculelor blindate, inclusiv al tancurilor Abrams, FSB-ul rus a recrutat în iunie doua persoane care, deși acționau "separat", erau legați de un "contact" situat în teritoriile ocupate temporar de Ucraina.

Aceștia au oferit informații către FSB prin intermediul unor mesaje, transmise prin intermediul unui serviciu de mesagerie. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) precizează că o anchetă este în curs de desfășurare, iar cele două persoane au fost notificate că sunt reţinute în baza Articolului 111 din Codul penal ucrainean (n.a. înaltă trădare comisă).

Recent, s-a raportat că Ucraina a primit toate cele 31 de tancuri Abrams pe care SUA au promis să le livreze la începutul anului, primele vehicule fiind oferite forțelor ucrainene, în luna septembrie.

În același timp, colonelul Martin O'Donnell, reprezentantul armatei americane în Europa și Africa, a declarat că Ucraina va decide unde și cum să folosească aceste vehicule pe câmpul de luptă și că este destul de probabil că Forțele Armate Ucrainene să nu utilizeze aceste tancuri pe front prea curând.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel