Rușii se laudă cu exporturi record de arme. În ultimii 23 de ani, a fost vândut armament în valoare de 211 miliarde de dolari

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania de stat Rosoboronexport a informat, pe 03.11.2023, că, în perioada 2000-2023, a vândut produse militare în valoare totală de peste 211 miliarde de dolari.

,,Din 2000 și până în 2023, Rosoboronexport a vândut produse militare în valoare de peste 211 miliarde de dolari. În total, au fost derulate peste 12.000 de contracte, încheiate cu 122 de țări”, se atată într-un mesaj postat pe canalul de Telegram al companiei și preluat de agenția de presă Tass.

Rosoboronexport este singura organizație de stat din Federația Rusă destinată exportului și importului întregii game de produse, servicii și tehnologii militare și cu dublă utilizare.

Compania a fost înființată pe 04 noiembrie 2000 și este unul dintre liderii pieței globale de armament. Prin intermediul acesteia se realizează peste 85% din exporturile rusești de arme și echipamente militare.

Comentariul autorului: Din datele publice aflate la dispoziție rezultă faptul că portofoliul de comenzi al companiei Rosoboronexport a crescut de la aproximativ 10 miliarde de dolari în 2000 la circa 50 de miliarde în 2020.

În ultima perioadă, Rosoboronexport a livrat armament în valoare de 12-13 miliarde de dolari anual.

În primii 20 de ani de existență, compania rusească a exportat arme în valoare de aproximativ 180 de miliarde de dolari. Cele mai multe produse livrate la export, în valoare de peste 85 de miliarde de dolari, au fost destinate Forțelor Aeriene.

Volumul exporturilor pentru Apărarea Antiaeriană și Forțele Terestre au depășit 30 de miliarde de dolari pentru fiecare dintre aceste categorii de Forțe Armate, iar pentru Forțele Navale valoarea exporturilor s-a ridicat la peste 28 de miliarde de dolari.

Începând din anul 2000, compania a exportat: peste 800 de avioane de luptă în 19 state, peste 11.000 de elicoptere militare și civile în 46 de țări, peste 7.000 de tancuri și mașini blindate în 45 de țări, aproximativ 70 de submarine și nave de suprafață, aproximativ 20.000 de automobile KamAZ, Ural, Gaz și Uaz, peste un milion de puști automate Kalashnikov și peste 30 de aparate cosmice în 14 țări.

Principalii parteneri au Federației Ruse în ceea ce privește exporturile de produse și echipamente militare sunt India, China și Algeria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel