Rușii pierd cel puțin trei tancuri pe zi pe linia frontului din Ucraina, dar industria rusă de apărare încă mai poate reface stocurile de blindate ale armatei

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Linia de producţie a celui mai important producător de vehicule blindate - compania rusă Uralvagonzavod [UVZ].
Linia de producţie a celui mai important producător de vehicule blindate - compania rusă Uralvagonzavod [UVZ].

De la vasta industrie producătoare de tancuri rusești, câmpul de luptă din Ucraina este ''alimentat'' zilnic cu până la trei tancuri. Poate vă întrebați, cum de se întâmplă acest lucru? Răspunsul este unul destul de intrigant și constă în capacitatea pe care industria rusă de apărare o are în a produce tancuri, în ciudat eforturilor occidentale de a impune sancţiuni acestui sector industrial. În acelaşi timp, trebuie precizat că nivelul producţie de blindate este la paritate cu cel al pierderilor înregistrare de ruşi pe front. Acest lucru este foarte bine evidenţiat de publicaţia BulgarianMilitary care a făcut o analiză  asupra datelor comunicate de către serviciile militare de informaţii din Marea Britanie.

Astfel, analiştii militari ai publicaţiei BulgarianMilitary ne îndemnă să analizăm câteva dintre datele oferite de serviciile de informații britanice. Acestea au estimat pierderile Rusiei la 365 de tancuri de la începutul lunii octombrie 2023 până la 25 ianuarie anul acesta.

Dacă ar fi să contabilizam numărul de zile cuprinse în această perioadă am ajunge la un total de 117 zile. Dacă împărțim pierderile totale la 117, ajungem la o medie aproximativă de 3,2 tancuri pierdute de Rusia în fiecare zi.

Informația exactă comunicată de către  serviciile militare de informaţii din Marea Britanie este că "Rusia poate produce probabil cel puțin 100 de tancuri grele pe lună și, prin urmare, își păstrează capacitatea de a înlocui pierderile suferite pe câmpul de luptă, dar și de a continua activitatea ofensivă la acelaşi nivel în viitorul apropiat".

Serviciul britanic de informații al apărării a ieșit a reveni asupra subiectului pentru a clarifica natura informațiilor pe care le-a prezentat. După cum se menționează pe site-ul oficial al Ministerului britanic al Apărării, scopul rapoartelor publicate pe Twitter ale serviciilor de informații este de a promova o înțelegere mai exactă a evenimentelor care se desfășoară în Ucraina. 

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, analizele serviciilor de informații sunt construite în mod constant. Acestea fie oferă o explicație pentru un eveniment care a avut deja loc, fie oferă evaluări predictive ale unor potențiale evenimente viitoare.

Faptul că Rusia are capacitatea, atât în prezent, cât și în viitor, de a-și reface tancurile pierdute, lasă Ucraina în dezavantaj. Această situație apare indiferent de numărul mai mare de tancuri rusești distruse și se datorează în principal capacității insuficiente a Ucrainei de a suporta pierderi similare. Între timp, Occidentul și SUA, deși nu își retrag complet sprijinul pentru Ucraina, reevaluează amploarea ajutorului lor. Business Insider surprinde succint această situație prin afirmația: "Sprijinul ezitant al Occidentului pentru Ucraina înseamnă că Rusia deține avantajul."

 

Războiul este un "drog" pentru Rusia


Rapoartele Institutului pentru Studii Economice Internaționale din Viena [WIIW] sugerează că boom-ul economic al Rusiei, alimentat în mare parte de sectorul său de armament, încetinește. Cercetările indică faptul că economia își atinge limitele, după cum demonstrează tensiunile și presiunile notabile. 

WIIW, care este specializat în analiza mediului economic din Europa de Est, a raportat o lăudabilă creștere de 3,5 % pentru economia Rusiei anul trecut. Cu toate acestea, ei preconizează că această creștere impresionantă se va reduce la un modest 1,5% în acest an, din cauza inflației și a unei creșteri semnificative a ratelor cheie ale dobânzilor la 16% . 

Vasily Astrov, un specialist al WIIW în Rusia, compară dependența tot mai mare a Rusiei de război pentru a-și susține economia cu o dependență de narcotice. El subliniază faptul că această dependență generează o povară financiară grea, reprezentând aproape 29% din bugetul federal al țării în acest an. 

WIIW prognozează, de asemenea, o scădere a creșterii economice pentru Ucraina. Se așteaptă ca Ucraina, care se confruntă deja cu acțiunile agresive ale Rusiei, să se confrunte cu o nouă reducere a creșterii sale economice, care va scădea cu 1,2 puncte procentuale, ajungând la doar 3% pentru acest an. De asemenea, institutul își exprimă îngrijorarea cu privire la sprijinul financiar pe care Ucraina l-ar putea primi din partea Occidentului, în condițiile în care posibila realegere a lui Donald Trump ar putea genera noi incertitudini.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel