Rușii mizează în continuare pe tancuri și artilerie: Ministrul apărării a solicitat extinderea în continuare a capacităților de producție

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 17.06.2023, că ministrul Serghei Șoigu a verificat modul de îndeplinire a comenzilor de stat pentru apărare la o întreprindere producătoare de tancuri și aruncătoare de flăcări grele din Regiunea Omsk.

“Ministrul apărării al Federației Ruse, general de armată Serghei Șoigu, a verificat îndeplinirea comenzilor de stat pentru apărare la o întreprindere a Complexului Militar Industrial din Regiunea Omsk, producătoare de tancuri și sisteme grele de aruncătoare de flăcări”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile de presă Interfax și Tass.

După cum au precizat reprezentanții ministerului, între altele, Serghei Șoigu a inspectat o linie automată pentru asamblarea șenilelor.

Șeful întreprinderii i-a raportat ministrului că, datorită optimizării capacităților de producție din ultimele luni, volumul produselor fabricate pe întreaga gamă a crescut semnificativ. Soluțiile de inginerie eficiente au îmbunătățit calitatea produselor fabricate și au redus indicatorii de timp în ceea ce privește producția”, au subliniat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Serghei Șoigu a acordat o atenție specială îmbunătățirii securității echipajelor și vehiculelor blindate înainte de trimiterea acestora în zona de război din Ucraina

Potrivit șefului Direcției principale auto și blindate din cadrul Ministerului rus al Apărării, general maior Alexander Șestakov, toate vehiculele blindate au fost modificate pentru a îndeplini cerințele de securitate, iar echipamentele au fost deja încărcate pe platforme feroviare și sunt gata să fie trimise la trupe.

După cum a precizat acesta, module integrate de protecție a blindajului vor fi trimise împreună cu tancurile, dar se așteaptă să fie instalate pe vehiculele de luptă în zonele în care sunt concentrate trupele.

“Am creat și o rezervă pentru formațiunile noastre. Există și loturi suplimentare pentru ele”, a spus Șestakov.

Ministerul rus al Apărării a informat că Serghei Șoigu a subliniat necesitatea respectării cu strictețe a programului de implementare a comenzilor de stat pentru apărare și a stabilit sarcina de a continua extinderea capacităților de producție în ceea ce privește tancurile și aruncătoarele de flăcări grele, pentru a satisface nevoile trupelor ruse în timpul îndeplinirii misiunilor în cadrul invaziei din Ucraina.

Ministrul Șoigu a verificat, de asemenea, pregătirea echipamentelor și a armelor pentru expedirea în zona de război din Ucraina, acolo unde se află dislocate arsenalele și bazele de rezervă. Acesta a fost informat despre organizarea întreținerii și reparațiilor cuprinzătoare a armamentelor și vehiculelor blindate, precum și despre pregătirea acestora pentru expedierea către unitățile în curs de formare.

În cadrul unui arsenal de păstrare a echipamentelor de rachete și artilerie, Șoigu a inspectat modul de organizare a întreținerii și reparațiilor de rutină la tehnica specifică, înainte de trimiterea la unitățile care participă la invazia din Ucraina, numită de Rusia ”operație militară specială”.

Șeful Direcției principale rachete și artilerie din cadrul Ministerului rus al Apărării, general locotenent Nikolai Parshin, i-a raportat ministrului că, până în prezent, la această bază de rezervă au fost pregătite și trimise în zona războiului din Ucraina peste 4.000 de instalații de artilerie. În perioada următoare, este planificat transferul către trupe a altor aproximativ 700 de echipamente de artilerie.

Ministrul a fost informat, de asemenea, că la arsenalele și bazele de rezervă, cadeții Academiei Militare de Logistică A.V. Khrulev oferă o asistență semnificativă în întreținerea armelor și echipamentelor militare, ca parte a procesului de pregătire.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel