Rușii „distrug” Bradley ale SUA cu blindate BMP-3 de la km distanță. Gen. Grecu: Pielea ursului din pădure trebuie vândută

Darius Muresan |
Data publicării:
M2A2 Bradley - Batalionul 4, Regimentul 118 Infanterie, Echipa de luptă a Brigăzii 30 blindate - Garda Națională / Siria, 2019
M2A2 Bradley - Batalionul 4, Regimentul 118 Infanterie, Echipa de luptă a Brigăzii 30 blindate - Garda Națională / Siria, 2019

În Rusia s-a ajuns la concluzia că cea mai modernă versiune a blindatelor de luptă BMP-3 sunt superioare mașinilor de luptă americane Bradley. Potrivit rușilor, Bradley nu pot face față blindatelor sovietice modernizate.

Publicația Lenta, care citează Tass, precizează că Ruslan Dișekov, director al Institutului de Cercetare Științifică a Oțelului din Moscova, afirmă faptul că Bradley sunt mult inferioare BMP-3 rusești. Acesta își motivează afirmația spunând că vehiculele de luptă americane nu au suficientă protecție împotriva grenadelor, capitol la care BMP-3 excelează.

Oficialul rus afirmă că noul sistem de protecție al BMP-3 urmează să fie livrat în acest an și va proteja blindatele inclusiv împotriva rachetelor antitanc ghidate.

Publicația rusă, care citează producătorul rus Rostec, conchide cu faptul că un BMP-3 .... poate distruge un Bradley american de la câțiva kilometri distanță datorită rachetelor ghidate integrate pe blindatele ruse.

 

Gen. (r.) Dan Grecu: Rusia vinde pielea ursului din pădure

 

1. M2A2 Bradl... (49065325111_2b905b12f5_o_03904900.jpg)

Vehicul de luptă al infanteriei BMP-3, aflat în dotarea Armatei Rusiei. Foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Generalul român (r.) Dan Grecu, prezent la Antena 3 CNN, a analizat informațiile publicate de presa rusă, semnalând faptul că industria rusă nu face decât să „vândă pielea ursului din pădure” în contextul în care versiunea BMP-3 despre care vorbesc rușii nici nu e finalizată. Acesta a precizat că în realitate capacitățile blindatelor Bradley sunt net superioare modelelor BMP-3.

„Ei vorbesc despre ceva ce încă nu există (n.r. - versiuni modernizate ale BMP-3). Au și ei întârzieri la toate programele de armament. (...) Vin cu aceste lucruri pentru că au nevoie, face parte din încurajarea propriilor militari. În realitate prin capacitățile de comandă, de detenție, de protecție și capacitatea de foc, Bradley e superior la ora actuală BMP. Cu ceea ce vor pune ei pe blindate e altă poveste. Este ca pielea ursului din pădure (n.r. - referire la expresia făcut celebră de fabula lui Jean de la Fontaine „a vinde pielea ursului din pădure” - adică a promite un lucru pe care nu-l ai)”, a precizat generalul (r.) Dan Grecu.

De precizat că experții independenți Oryx estimează că Rusia a pierdut 272 de blindate BMP-3 de la declanșarea invaziei în Ucraina. Estimările totale privind numărul acestor blindate care s-ar afla în dotarea Armatei ruse este de 760.

Numărul pierderilor e cel mai probabil semnificativ mai mare întrucât cei de la Oryx contabilizează doar pierderile confirmate de fotografii, înregistrări video și alte surse deschise.

Cei de la Oryx mai precizează că numărul vehiculelor de luptă americane Bradley pierdute de ucraineni este de 49. Adică aproape jumătate din cele promise de SUA, însă nu există informații oficiale cu privire la faptul că toate blindatele Bradley au fost livrate până acum.

CITEȘTE ȘI: Pierderile de vehicule Bradley în luptele cu Rusia sunt mari, dar există și o parte bună a poveștii

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel