Rușii au simplificat dronele kamikaze de origine iraniană Geran, care sunt produse acum integral în Rusia

Ionel Copcea |
Data publicării:

Organizația britanică de investigații Conflict Armament Research, care monitorizează furnizarea de arme către zonele de conflicte militare, a anunțat localizarea producției de drone kamikaze Geran în Rusia. Anterior, mass-media occidentale și ucrainene au acuzat Iranul că a furnizat Rusiei drone similare Shahed-136/131.

După ce au analizat o epavă a unei drone Geran, anchetatorii britanici au ajuns la concluzia că toate componentele acesteia au fost produse în Rusia. În special, au fost detectate receptoarele Kometa, imune la zgomot, care sunt instalate pe toate armele de înaltă precizie rusești. În plus, în versiunea rusească a dronei, antenele pentru recepția datelor sunt plasate în interiorul corpului acesteia, în timp ce la varianta iraniană acest element este montat în exterior.

Diferențe semnificative există și în structura corpurilor dronelor. În timp ce drona iraniană Shahed are un corp dintr-o singură piesă de tip fagure între elemente, Geranul rusesc dispune de o carcasă exterioară din fibră de sticlă împletită cu fibră de carbon.

,,Componentele interne documentate de noi în drona Geran-2 indică faptul că Rusia a adaptat producția dronelor din seria Shahed, simplificând în același timp funcționarea acestora, combinând soluții noi cu cele existente, cum ar fi receptoarele Kometa, care au fost testate deja în luptă în alte armamente. Drept urmare, este probabil ca Rusia să producă mai multe drone kamikaze Geran-2, pentru a-și continua campania în Ucraina”, au rezumat reprezentanții Conflict Armament Research.

Trebuie precizat faptul că serviciile de informații occidentale monitorizează de multă vreme cu ajutorul sateliților construirea unei fabrici pentru producerea de drone în Tatarstan (Rusia). Potrivit unor date prezentate de Pentagon, întreprinderea este gata în proporție de 80%. Judecând după raportul anchetatorilor britanici, se poate aprecia că în corpurile finalizate ale întreprinderii rusești se produc deja drone Geran pentru lansarea unor lovituri de precizie asupra țintelor militare din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel