Rușii au lovit din nou porturile Izmail și Reni de la gurile Dunării. MApN: Aceste atacuri îndreptate împotriva infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Rusia lovește în portul ucrainean Reni, la granița cu România. Sursa foto: Point.md.
Rusia lovește în portul ucrainean Reni, la granița cu România. Sursa foto: Point.md.

Cu privire la situația de securitate din proximitatea granițelor României, în contextul recentelor atacuri executate de forțele armate ale Federației Ruse împotriva infrastructurii portului Reni din Ucraina, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări: Ministerul Apărării Naționale reiterează în cei mai fermi termeni că aceste atacuri îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar.

Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, în cursul nopții trecute, asupra infrastructurii portului Reni.

În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.  

Ministerul Apărării Naționale continuă, așa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate.

Potrivit martorilor oculari, ca urmare a loviturilor cu drone au izbucnit o serie de incendii, care au provocat pagube infrastructurii portuare.

Partea rusă susține că portul de la granița cu România este folosit de către trupele regimului de la Kiev pentru transbordarea mărfurilor militare, respectiv a armelor și munițiilor primite din statele occidentale.

De asemenea, dronele rusești au atacat și alte obiective portuare din Izmail și din regiunea Nikolaev. Au fost lovite depozite de tehnică militară, inclusiv cele în care sunt păstrate dronele maritime ale Forțelor Navale ucrainene.

În același timp, au fost executate atacuri aeriene și asupra unor obiective aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei din partea controlată de regimul de la Kiev a regiunii Zaporojie.

Rușii consideră că partea ucraineană concentrează în zonă rezervele care sunt deplasate ulterior către localitățile Rabotino și Verbovoye de pe frontul din sudul Ucrainei, unde continuă luptele aprige ale trupelor din cele două state.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel