Rușii au aruncat în luptă Terminator - noile mașini de sprijinire a tancurilor (Video). Vehiculele au fost văzute în Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul de luptă blindat BMPT „Terminator”
Vehicul de luptă blindat BMPT „Terminator”

Mașinile de luptă rusești pentru sprijinirea tancurilor de tip Terminator au fost semnalate, pe 15.05.2022, în raionul localității Severodonețk din Regiunea Lugansk, unde forțele aliate ale Rusiei și Republicii Populare Lugansk au ajuns la periferia orașului și desfășoară lupte în condiții urbane.

Un videoclip cu noile mașini Terminator a apărut simultan pe mai multe canale de Telegram și a devenit rapid viral pe Internet.

În scurtul material video este prezentată o coloană de vehicule blindate rusești, care include mai multe mașini Terminator, care a fost filmată de un rezident local din Severodonețk. Numele localității prin care a trecut coloana nu este precizat, dar se pare că videoclipul a fost realizat chiar astăzi, 15 mai.

“În raionul Severodonețk au fost semnalate mașinile rusești Terminator”, se arată în descrierea videoclipului.

 

Terminator, pentru sprijinul tancurilor, amplasată pe șasiul T-72

 

Testarea la trupe a mașinilor de luptă Terminator pentru sprijinul tancurilor a fost efectuată în cadrul Diviziei 90 a Regiunii Militare Centru din Regiunea Chelyabinsk. La sfârșitul anului trecut, reprezentanții ruși au informat că prima companie dotată cu mașini Terminator a fost formată în cadrul regimentului de tancuri al diviziei. A doua companie, ar urma să fie operaționalizată în vara acestui an. Primul lot format din opt mașini Terminator a fost livrat diviziei la sfârșitul lunii noiembrie 2020.

În prezent, în raionul localității Severodonețk operează unitățile grupării rusești “O” (Curajoșii), care a ajuns la periferia orașului și se deplasează spre interior. Baza grupării este formată din unități ale Regiunii Militare Centru. În aceste condiții se poate aprecia că mașinile de luptă Terminator au fost aduse din Urali pentru testarea în bătălii urbane, adică în scopul pentru care au fost create.

Mașina Terminator este amplasată pe șasiul tancului T-72. Aceasta este dotată cu două puști automate 2A42 cu calibrul de 30 de milimetri, o mitralieră cu calibrul 7,62 milimetri, precum și cu patru containere pentru rachete dirijate din familia 9M120 ale complexului Ataka.

CITEȘTE ȘI: De ce aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. Criza piloților nu e singura explicație

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel