Rusia vs. Ucraina, în așteptarea marii ofensive. Cine și când va încerca să rupă frontul? | Hari Bucur-Marcu, la Obiectiv EuroAtlantic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 10 februarie 2023, începând cu ora 11.00, o nouă ediție a emisiunii Obiectiv EuroAtlantic.

Emisiunea  „Obiectiv EuroAtlantic” este difuzată în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această ediție este Hari Bucur-Marcu expert în securitate națională și președintele Asociației Săliște pentru Europenismul Românesc.

De la trecerea în rezervă în primăvara anului 2003, Hari Bucur-Marcu și-a consolidat reputația de expert internațional în problemele edificării instituțiilor de apărare, politicilor de apărare și alianțelor militare, în special NATO, precum și reformei sectorului de securitate.

În cadrul acestei ediții este abordată situația de pe frontul din Ucraina, dar și evoluții privind războiul în următoarele săptămâni, în contextul se vorbește tot mai des de o ofensivă majoră pe care Federația Rusă ar putea să o declanșeze în contextul împlinirii unui an de la invadarea barbară și neprovocată a Ucrainei pe 24 februarie 2022.

Cum mută Kremlinul, care e capacitatea Armatei ruse să susțină o nouă ofensivă majoră după eșecul celei din prima fază a invaziei, dar și cum ar putea să răspundă forțele ucrainene sunt câteva din subiectele care vor fi analizate. Un accent important e pus și pe sprijinul militar pe care Occidentul îl acordă Ucrainei, cu precădere pe modul în care tancurile occidentale ce urmează să sosească în Ucraina vor reuși să schimbe situația pe front, dar și pe aviația militară pentru care Kievul deschide tot mai multe uși în NATO. 

Amintim că premierul britanic Rishi Sunak a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că Marea Britanie va pregăti piloți ucraineni de vânătoare. Acesta e un pas mare către o decizie viitoare privind transferul de avioane de luptă.

Dar care vor fi marile provocări ale unei asemenea decizii?

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” ediția din 10 februarie 2023, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel