Rusia vrea să trimită în insulele Kurile tancurile principale de luptă T-72B3

Eduard Pascu / 29 oct 2020 / 21:46

Citând o sursă din Ministerul Apărării al Federației Ruse, publicația Izvestia a anunțat că Rusia intenționează să desfășoare principalele tancuri de luptă T-72B3 în mult disputatele Insule Kurile.

Insulele Kurile, denumite așa de către Rusia sau Teritoriile de Nord de către Japonia, au fost anexate de forțele sovietice după capitularea Japoniei în fața Aliaților în 1945. În Insulele Kurile, tancul T-72B3 poate fi folosit pentru a distruge forțele de asalt și navele inamice mici, transmite Defense Blog.

Principalul avantaj al tancurilor T-72B3 modernizate îl reprezintă echipamentele optice dotate cu telemetru cât și rachetele ghidate care pot fi lansate cu tunul de 125 mm cu care este echipat tancul.

„T-72B3 este un vehicul destul de modern. În comparație cu versiunea de bază, această versiune este echipată cu un motor cu putere mai mare, camere cu termoviziune, un sisteme îmbunătățite de control al focului și al comunicațiilor cât și o protecție suplimentară”, a declarat expertul militar rus Alexei Khlopotov pentru sursa citată.

Citește și: Poziția Japoniei asupra Insulelor Kurile rămâne neschimbată

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy