Rusia vrea să operaționalizeze al doilea regiment de rachete hipersonice Avangard, până în 2023

Ionel Copcea |
Data publicării:

Cu ocazia Zilei unice de acceptare a producției militare, pe 10.08.2021, la Moscova, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a fost informat, că al doilea regiment dotat cu rachete balistice intercontinentale cu blocuri de luptă hipersonice Avangard va intra în serviciul de luptă în anul 2023.

“În perioada următoare, respectiv până în 2023, se are în vedere introducerea în serviciul de luptă a încă unui regiment de rachete din cadrul Diviziei 13 Rachete dotat cu complexe de rachete cu destinație strategică Avangard”, a declarat comandantul diviziei, general maior Andrei Cherevko. 

Potrivit precizărilor acestuia, până la sfârșitul anului 2021, se va încheia desfășurarea primului regiment dotat cu Avangard.

În prezent, au loc lucrări pentru pregătirea a două instalații de lansare a rachetelor bazate în silozuri. Reînzestrarea regimentului se desfășoară conform graficului. Încărcarea rachetelor în instalațiile de lansare și trecerea acestora în stare de luptă este planificată în trimestrul patru al acestui an”, a menționat Cherevko.

La începutul lunii decembrie 2019, reprezentanții Ministerului rus al Apărării au anunțat că, lângă Orenburg, a fost introdus în serviciul de luptă primul regiment dotat cu rachete Avangard.

Noul complex rusesc de rachete strategice cu blocuri de luptă hipersonice Avangard a fost dezvoltat de societatea NPO Mashynostroienia din Reutov. Racheta dezvoltă o viteză de 27 de Mach.

Potrivit declarațiilor reprezentanților ruși, Avangard reprezintă o reacție la desfășurarea sistemului american de apărare antirachetă.

Inițial, blocurile de luptă Avangard sunt instalate pe rachetele balistice intercontinentale de tip UR-100N UTTH. Ulterior, acestea vor fi amplasate pe noile rachete balistice intercontinentale de tip Sarmat.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel