Rusia vrea să dezvolte un nou tip de dronă pentru portelicopterele aflate în construcție. Industria rusă - campioana planificărilor

Ionel Copcea |
Data publicării:
Portelicopter rus, foto concept
Portelicopter rus, foto concept

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 07.06.2022, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Rusia va dezvolta un nou tip de dronă de cercetare și atac, de tip elicopter, pentru ambarcarea pe navele din dotarea Forțelor Navale, în special pe navele universale de desant (portelicoptere) aflate în construcție la Șantierul naval din Kerci.

Primul zbor de testare al dronei este planificat pentru anul 2025, iar producerea în serie urmează să înceapă în anul 2026.

“Primul prototip al noii drone de punte va efectua un zbor de testare peste trei ani. Producția în serie pentru Forțele Navale va începe în anul 2026”, a menționat sursa.

După cum a precizat aceasta, schița de proiect pentru noua dronă ambarcată de cercetare și atac va fi realizată în a doua jumătate a acestui an, urmând ca proiectul să fie finalizat în 2024.

“În cursul anului 2025, va fi emisă documentația de proiectare de lucru și vor începe pregătirile pentru producția componentelor dronei”, a adăugat interlocutorul agenției.

Pe 27 ianuarie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat, în timpul unei vizite la noile ateliere ale companiei Kronștadt, că întreprinderea de producție, pe care Kronștadt JSC a deschis-o în localitatea Dubna, lângă Moscova, va produce drone de tip elicopter.

 

Rușii vor ca dronele să asigure inclusiv sprijinul de foc pentru desantul maritim

 

Anterior, o sursă a agenției Tass din industria constructoare de nave a declarat că navele universale de desant Ivan Rogov și Mitrofan Moskalenko, Proiect 23900, aflate în construcție la Șantierul naval Zaliv din Kerci, vor fi adaptate pentru bazarea de drone de cercetare și atac.

Potrivit precizărilor acesteia, navele Proiectului 23900, pe lângă bazarea unui grup de elicoptere navale, vor avea la bord și un număr neprecizat de drone de cercetare și atac de tip elicopter. În opinia sa, dronele vor putea să asigure într-un mod eficient sprijinul de foc pentru desantul maritim, iluminarea țintelor în zona de debarcare și în timpul operațiilor speciale, să detecteze și, dacă este necesar, să elimine ambarcațiunile de mici dimensiuni.

 

Pe hârtie industria rusă a corelat dezvoltarea și producerea noilor drone cu finalizarea primelor două portelicoptere

 

Comentariul autorului: Dezvoltarea și producerea noilor drone de cercetare și atac de tip elicopter pentru ambarcarea pe navele de luptă rusești este corelată cu termenii de realizare a primelor două portelicoptere de producție autohtonă pentru Forțele Navale ale Federației Ruse.

Potrivit planurilor curente, navele universale de desant Ivan Rogov și Mitrofan Moskalenko vor fi lansate la apă în 2026 și 2027, urmând să fie introduse în dotare în 2028 și 2029. Primul dintre acestea este destinat Flotei din Oceanul Pacific, iar cel de-al doilea Flotei din Marea Neagră.

Pe noile nave, cu un deplasament complet de 40.000 de tone, vor putea fi ambarcați 1.000 de infanteriști marini, 75 de unități de tehnică militară și patru vedete de desant. Grupul de aviație de la bord va putea include 16 elicoptere de tip Ka-27, Ka-29, Ka-31 și Ka-52K, precum și patru drone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel