Rusia vrea să concureze cu Israelul și Turcia pe piața internațională a dronelor de luptă

Ionel Copcea |
Data publicării:

Israelul și Turcia sunt lideri incontestabili în ceea ce privește industria dronelor de atac de dimensiuni medii și mic. Însă, potrivit site-ului rus de propagandă Topcor.ru, salonul aerian MAKS-2021 a demonstrat că, în viitorul apropiat, acestea vor trebui să concureze în mod serios cu Rusia.

Statul rus a oferit până în prezent la export doar două tipuri de drone: Orion și Helios-RLD, ambele în versiuni de cercetare.

Însă, anul acesta, Rusia a prezentat, simultan, trei drone de atac, destinate vânzării către partenerii externi. Este vorba despre Altius-U, Grom și Orion-E.

Datorită caracteristicilor sale, inclusiv în ceea ce privește armele și rezistența la efectele războiului electronic, ultima dintre ele este superioară celebrei drone turcești Bayraktar. În plus, aceasta costă mult mai puțin decât drona turcească, al cărui cost în versiunea de bază este de 2,7 milioane de dolari.

Potrivit experților militari ruși, drona Altius-U depășește, de asemenea, modelul turcesc. Aceștia apreciază că eficiența sa în luptă este de 1,4 ori mai mare decât în cazul Bayraktar. În același timp, drona rusească folosește inteligență artificială, fapt ce îi permite să efectueze cele mai complexe manevre și să selecteze țintele și armamentele pentru efectuarea atacului.

În ceea ce privește drona Grom, trebuie spus faptul că aceasta este capabilă să transporte o greutate de până la două tone și atinge viteze de până la 1.000 de kilometri pe oră. În fond este vorba despre un avion de atac stealth fără pilot. Raza de acțiune a acesteia este de 700 de kilometri. Este planificat ca, în viitor, drona Grom să fie întrebuințată în fața eșaloanelor înaintate ale grupurilor de aviație de asalt.

În mod real, toate aceste mijloace de atac sunt oferite la prețuri semnificativ mai mici decât cele ale liderilor actuali din domeniu. Astfel, Rusia va deveni, cu siguranță, un competitor serios pe piața dronelor de atac și nu este exclus ca, în viitor, chiar să devanseze Israelul și Turcia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel