Rusia vrea ca Ucraina să prelungească legea privind statutul special al Donbasului

S.I. Catalin |
Data publicării:

Boris Grîzlov, emisarul Rusiei într-un grup internaţional de lucru asupra conflictului din estul Ucrainei, a declarat marţi că Kievul ar trebui să extindă până în 2020 politica ce acordă statut special acestei regiuni, cunoscută ca Donbas, a anunţat agenţia de presă Interfax, preluată de Reuters.

,,Legea privind statutul special al Donbasului expiră la 31 decembrie 2019", a spus Grîzlov după o reuniune a grupului de lucru marţi la Minsk, citat de agenţia de presă rusă.

,,Delegaţia rusă a cerut Kievului să prelungească această lege şi de asemenea să iniţieze un dialog cu reprezentanţii Donbasului (...) cu privire la amendamentele aduse acestei legi, necesare pentru punerea în aplicare a formulei Steinmeier", a adăugat Grîzlov.

Luna trecută, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că un plan cunoscut sub numele de 'formula Steinmeier' pentru a oferi un statut special regiunii Donbas şi organiza acolo alegeri ar trebui înscris în legislaţia ucraineană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel