Rusia vizează la crearea unor proiectile cu impulsuri electromagnetice

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania rusească Techmash (parte a concernului militar de stat Rostec) lucrează la crearea unor proiectile noi pentru lansatoare de rachete multiple, care vor distruge ținta cu impulsuri electromagnetice, a declarat directorul adjunct al Techmash, Alexander Kochkin, pentru TASS.


,,Este un proiect aflat la noi în lucru. Există ideea, avem conceptul, sunt schițele care ne permit să trecem imediat de la vorbe la fapte, dacă vor veni și comenzi în acest sens", a subliniat oficialul rus, citat de agenția TASS. Se pare însă că nimeni, nici chiar din Rusia, nu s-a arătat interesat de noua armă.

Citând informații din spațiul public, TASS precizează că proiectilele electromagnetice presupun generarea unui impuls electromagnetic de mare putere în momentul exploziei. În opinia experților, este vorba de un instrument de luptă aparte, având în vedere complexitatea lui.

Pentru că, au explicat ei, arma nu numai că distruge ținta, dar emite semnale care bruiază totul în jur, crând unde radiolelectronice false și făcând inoperabilă aparatura inamicului, pentru că "prăjește, pur și simplu, dispozitivele de ghidare ale rachetelor, mijloacele de comunicații, de navigație prin satelit, etc."

De menționat că și alte state, precum SUA sau Israel, lucrează la realizarea unei arme similare.

Printre altele, Centrul de cercetători al aviației militare a Statelor Unite (AFRL) a pus la punct în colaborare cu companiile Boeing, Raytheon și Lockheed Martin un sistem de impuls electromagnetic (Counter-electronics High Power Microwave Advanced Missile Project), montat pe o rachetă de croazieră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel