Rusia va livra, până la sfârșitul săptămânii, primul sistem de rachete Panţîr-S1 în Serbia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Primul din cele șase sisteme antiaeriene Panţîr-S1 va fi livrat în Serbia până la sfârșitul săptămânii, a anunțat Radio Television din Serbia.

Se presupune că acordul a fost încheiat în timpul unei întâlniri între ministrul sârb al Apărării, Aleksandar Vulin, și ministrul rus al Apărării, Sergey Shoygu. Shoygu a vizitat Belgradul pe 17 februarie. Potrivit canalului TV, armata sârbă a fost instruită și este gata să opereze pe noul sistem de rachete.

Pe 17 octombrie 2019, o sursă a declarat pentru Intefax că Rusia și Serbia au încheiat un contract pentru livrarea de sisteme de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S. Pe 19 octombrie, aceste informații au fost confirmate de viceprim-ministrul rus Iuri Borisov "Da există astfel de legături între noi pentru Pantsir", a spus acesta.

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat pe 24 octombrie 2019 că Belgradul a comandat sisteme Pantsir. O sursă din industria de apărare rusă a declarat agenției de știri TASS că livrările acestor sisteme vor începe la sfârșitul lunii februarie.
Federația Rusă nu se așteaptă ca înțelegerea cu Serbia pentru furnizarea de complexe Pantsir să fie perturbată din cauza unor posibile sancțiuni americane împotriva Belgradului.

Trimisul special al SUA pentru Balcanii de Vest, Matthew Palmer, a avertizat Serbia, la începutul lunii noiembrie, că achiziția de arme rusești „prezintă un risc" şi ca Washingtonul este dispus să impună sancţiuni Belgradului.

Palmer, care are responsabilitatea pentru Balcanii de Vest a declarat pentru Elsat: „Sperăm că partenerii noștri sârbi vor fi atenți și precauți cu privire la astfel de tranzacții." El a susținut că legăturile militare americane cu Serbia au fost mai importante decât relațiile ruso-sârbe. ,,Avem un parteneriat militar puternic cu Serbia, cred, de fapt, probabil cel mai bun partener militar al Serbiei este Statele Unite", a spus Palmer.

Sistemul Panţîr-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer dispuse în două grupuri cu 6 lansatoare pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel