Rusia va livra aproximativ o sută de avioane YAK-130 către țări din Asia de Sud-Est

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

La expoziţia LIMA 2019, Rusia a semnat contracte de livrare a aproximativ o sută de avioane de tip YAK-130.

 
 

Rusia a semnat un contract de livrare a aproximativ o sută de avioane de tip YAK-130, Iakovlev, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI, citată de Rador.

Anunţul a fost făcut miercuri, 27 martie, de reprezentantul Rosoboronexport, Nikolai Ruban, în cadrul Expoziţiei Internaţionale Maritime şi Aerospaţiale, LIMA 2019, din Langkawi, Malaezia.

"YAK-130 se bucură de o mare popularitate în străinătate, în momentul de faţă, am semnat contracte de livrare a aproximativ o sută de avioane YAK-130", a declarat reprezentantul Rosoboronexport, Nikolai Ruban, în cadrul prezentării acestui tip de aparat de zbor, la Expoziţia Internaţională Maritimă şi Aerospaţială, LIMA 2019, citat de Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Din cate se pare, ţările din Asia de Sud-Est prezintă un interes deosebit pentru acest tip de aeronava. Mai multe avioanele Yak-130 sunt deja în serviciul forțele aeriene din Bangladesh, Myanmar și Laos. Acum, Rusia participa cu modelul Yak-130 la licitația pentru furnizarea de aeronave de instruire și de luptă pentru forțele aeriene din Malaezia, mai precizează Weaponews.com si Janes.com.

Potrivit declaraţiilor lui Nikolai Ruban, la nivel mondial sunt exploatate în total peste 160 de astfel de avioane, primul contract de acest gen, fiind semnat în 2011. În luna ianuarie, Rusia a livrat în Laos patru astfel de aparate de zbor de tip IAK-130.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel