Rusia: Turcia organizează consultări cu privire la achiziționarea de avioane Su-57 și Su-35

S.I. Catalin |
Data publicării:
Suhoi Su-57 este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia
Suhoi Su-57 este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia

Turcia nu s-a adresat Rusiei cu o solicitare formală cu privire la achiziționarea de avioane Sukhoi-57, dar consultările pe această temă sunt deja în curs, a anunțat miercuri șeful Serviciului Federal pentru cooperare tehnico-militară din Rusia, Dmitri Shugayev, conform agenției de presă Tass.

,,Nu a fost făcută o cerere oficială pentru Sukhoi-57 momentan, așa că este prematur să facem speculații despre orice discuții concrete", a Dmitri Shugayev presei.

În același timp, el a adăugat că „consultările sunt deja în curs pentru Sukhoi-35 și Sukhoi-57”.

Speculațiile cu privire la faptul că Turcia ar putea lua în considerare achiziționarea de avioane de vânătoare rusești au apărut în spaţiul public în urma vizitei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, la Moscova, pe 27 august, care a manifestat interes pentru avioanele de luptă Sukhoi expuse la MAKS-2019 (Salonul Internațional Aviatic și Spațial, care a avut loc la Jukovski, în apropiere de Moscova). 

După ce Putin i-a prezentat lui Erdogan noul avion de vânătoare Su-57, preşedintele turc a precizat că nu exclude posibilitatea de a cumpăra Sukhoi-35 și Sukhoi-57 în locul avionului F-35 de la Statelor Unite. "De ce nu?" a precizat Erdogan.

La 17 iulie, Casa Albă a precizat într-o declarație scrisă că decizia Turciei de a achiziționa sistemele de apărare aeriană S-400 de la Rusia, a făcut imposibilă participarea să la programul american de avioane invizibile F-35. Ankara avea planuri pentru achiziționarea a 100 de avioane și a fabricat o parte din echipamentele, avionica și componente de fuselaj pentru mai multe avioane F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel