Rusia trimite în Siria mai multe elicoptere şi un sistem de rachete antiaeriene (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a început să disloce elicoptere și alte echipamente militare într-o bază militară siriană situată lângă granița turco-siriană.Trei elicoptere aparținând Forțelor Aeriene Ruse au fost dislocate pe aeroportul Kameshli din nordul Siriei, pentru a survola spaţiul aerian, oferind suport Poliției Militare care patrulează în zona.

Două elicoptere de atac de tip Mi-35 și un elicopter de transport Mi-8 au fost mutate de la baza rusă Hmeimim de la țărmul Mării Mediterane la aeroportul Qamishli din nord-estul Siriei, a precizat Zvezda, postul de televiziune al ministerului rus al Apărării.

,,De la baza Hmeimim a fost redislocat pe aeroportul Kameshli un prim grup de elicoptere ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Acestea au zburat în nordul Siriei aproximativ cinci ore", se arată în reportajul postul de televiziune.

Săptămâna trecută presa de la Damasc a informat că Rusia a negociat cu guvernul sirian o închiriere pe termen lung a aeroportului Qamishli, care se află la 500 de kilometri nord-est de baza Hmeimim.

Aeroportul, care deservit curse civile înaintea izbucnirii războiului din Siria, se află lângă orașul Qamishli, controlat în prezent de către milițiile kurde, aeroportul aflându-se sub controlul regimului sirian pe tot parcursul conflictului.

Rusia a trimis în nordul Siriei echipe de asistență la sol, combustibil, 10 vehicule de teren, precum și un pluton al serviciului meteorologic militar, pentru a „asigura zboruri continue, siguranța elicopterelor și apărarea acestui teritoriu", a declarat un oficial al forțelor aeriene ruse, Timur Khodzhayev.

„Scopul principal este asigurarea calmului", a declarat acesta.

Noua bază este protejată de sistemul de rachete rusesc Pantsir, iar pista de aterizaj se află sub protecția poliției militare ruse.

Forțele armatei ruse au fost desfășurate în nord-estul Siriei după ce forțele americane s-au retras din zonă luna trecută la ordinul președintele Donald Trump , retragere urmată de intrarea armatei turce în zona controlată până atunci de forțele kurde.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel