Rusia intenționează să închirieze un nou aerodrom în Siria pentru a contracara potențialele atacuri cu rachete americane

S.I. Catalin / 05 noi 2019 / 22:30

Rusia negociază cu Damasc un contract pentru închirierea unui aerodrom militar în orașul Qamishli. Se crede că Rusia își va desfășura acolo centrul de control şi control al rachetelor sale din Orientul Mijlociu pentru a contracara potențialele atacuri americane.

Washingtonul poate disloca rachete pe teritoriul Arabiei Saudite, Emiratelor Unite și altor țări din regiune. Prezența sistemelor de apărare aeriană și anti-rachetă în Qamishli va permite Rusiei să intercepteze rachetele americane cu mult înainte de a ajunge pe teritoriul Rusiei, transmite publicaţia Avia.Pro.

Observatorul sirian pentru drepturile omului a fost primul care a publicat informațiile despre negocierile purtate între Rusia şi Siria pentru închirierea aerodromului militar.

Până în acest moment, Moscova nu a confirmat sau infirmat informaţiile publicate de Avia.Pro.

În prezent, contingentul militar rus în Siria este desfășurat la Baza Aeriană Khmeimim. Recent, numărul atacurilor cu drone asupra bazei aeriene a crescut semnificativ. La începutul anului 2019, aproximativ 60 de drone au fost distruse în timp ce încercau să se apropie de instalațiile militare rusești din Siria.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy