Rusia testează sistemele de rachete S-500 în Siria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Elemente ale sistemului de apărare antiaeriană S-500 Prometheus au fost testate în Siria. Pe timpul testelor, au fost identificate anumite probleme în funcționarea tehnicii, dar acestea au fost îndepărtate rapid. Testele au fost încheiate deja și au fost considerate un succes, relatează ziarul Izvestia, citând surse din Ministerul rus al Apărării și Complexului Militar Industrial, infromează Uawire.org.

În timpul testului, personalul a găsit mai multe probleme şi defecţiuni tehnice minore, dar pe care personalul militar l-a rezolvat rapid.

,,Înainte de lansarea producției în serie, toate echipamentele trebuie să fie testate. Astfel de teste se realizează în condiții tehnice și climatice dure, unde tehnica funcționează literalmente pentru uzură. Doar un astfel de mod de operare poate identifica deficiențele. După aceea, toate defecțiunile și problemele sunt rezumate, activate și sunt efectuate lucrări pentru eliminarea lor'', a precizat fostul locțiitor al comandantului-șef al Forței Aeriene pentru problemele sistemului întrunit de apărare antiaeriană al CSI, general locotenent Aitech Bizhev.

 

Siria, un poligon de testare bine ales pentru sistemul de apărare antiaeriană S-500


,,Siria este potrivită pentru astfel de încercări, deoarece întotdeauna este foarte cald acolo și este foarte mult praf. În plus, radarul trebuie să funcționeze non-stop, deoarece situația din republică este tensionată, iar subunitățile de apărare antiaeriană trebuie să mențină un câmp radar constant", a explicat Bizhev pentru ziarul Izvestia.

Sistemul S-500 Prometey (eng. Prometheus) sau 55R6M Triumfator-M este un sistem de apărare aeriană dezvoltat la ora actuală în Federația Rusă.

S-500 este cea mai nouă variantă a sistemelor de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune produse de Almaz-Antey, producător rusesc de top în domeniul apărării.

Specificațiile sistemului rămân clasificate, însă, potrivit surselor din domeniul apărării și a interviurilor cu oficialii companiei, sistemul va avea capacităţi anti-rachetă semnificativ avansate comparativ cu actualul S-400 SAM, datorită noului radar cu reţea fazată de antene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel