Rusia susţine că a testat o nouă rachetă hipersonică, proiectată pentru bombardierul strategic Tu-22M3M

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
bombardierul strategic Tu-22M3M (numit și Tupolev Tu-26, NATO: "Backfire") cu rachete X-32.
bombardierul strategic Tu-22M3M (numit și Tupolev Tu-26, NATO: "Backfire") cu rachete X-32.

Forțele Aeriene Ruse au testat recent o nouă rachetă hipersonică, creată pentru versiunea modernizată a bombardierul strategic Tu-22M3M (numit și Tupolev Tu-26, NATO: "Backfire"), cel puţin asta a declarat o sursă anonimă din industria militară rusă pentru agenţia de ştiri TASS.

,,Recent, o nouă rachetă hipersonică a fost testată pe Tu-22M3. Noua rachetă va face parte din arsenalul de arme al bombardierelor modernizate Tu-22M3M, împreună cu o serie de alte arme de aviație de ultimă generație’’, a precizat sursa.

Potrivit sursei anonime, lucrările de proiectare şi dezvoltare ale noi rachete au început în urmă cu câțiva ani, iar etapele de testare ar trebui finalizate simultan cu procesul de modernizare a bombardierelor Tu-22M3M.

Sursa a mai spus că noua rachetă hipersonică nu aparține familiei de rachete X-32 (mai cunoscută şi ca Kh-32 – este o rachetă de croazieră supersonică sol aer cu o rază de acțiune cuprinsă între 600–1000 km), menționând că acesta este „complet diferită”, dar fără să precizeze care sunt caracteristicile noii rachete.

Agenţia de ştiri TASS precizează că nu are o confirmare oficială a informațiilor furnizate de respectiva sursă, menţionând că biroul de presă al companiei Tupolev a refuzat să comenteze informaţiile.

De-a lungul timpului, industria rusă de apărare a dezvoltat două tipuri de rachete hipersonice aer-sol

Kinzhal este cel mai nou sistem rusesc, compus din avionul MiG-31K, folosit pe post de platformă de lansare, și o rachetă hipersonică. Confrom informaţiilor oferite de sursele media din domeniul apărării, racheta Kinzhal este versiunea aeriană (lansată din aer) a sistemului de rachete tactice Iskander.

O altă rachetă hipersonică a fost creată special pentru avionul de vânătoare de generația a cincea Suhoi Su-57, dar nici pentru această rachetă caracteristicile sau alte detalii de natură tehnică nu au fost prezentate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel