RUSIA Su-57 | Lista scurtă cu posibilii clienți ai Moscovei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-57, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Su-57, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Cinci state se află pe o listă scurtă a posibililor clienți pentru aeronavele rusești Su-57.

Una dintre aceste țări ar putea fi Turcia, membru NATO, eliminată într-o primă fază din programul F-35 după ce a achiziționat sistemele rusești S-400. Avionul i-a fost prezentat de Vladimir Putin președintelui turc Erdogan în această vară în urma unei vizite la Moscova iar Erdogan nu și-a ascuns interesul față de avioanele rusești. 

 

Cine cumpără Su-57. Cinci posibili clienți pentru Rusia

 

Cu toate că Turcia a negat interesul față de Su-57 și și-a reiterat apartenența la programul F-35, Ankara rămâne cu certitudine un potențial client pentru Su-57.

Un alt potențial client este Algeria, un vechi importator de armament sovietic și acum unul dintre principalii clienți ai industriei ruse de apărare. Potrivit celor de la The National Interest, Algeria este un client și al sistemelor S-400, cu toate că Moscova nu a confirmat acest lucru. Algeria se înscrie pe lista potențialilor clienți ai Su-57 după ce și-a manifestat interesul și pentru Su-35.

Un alt stat care se înscrie pe lista potențialilor clienți ai Su-57 este Myanmar, stat care intenționează să își dezvolte forțele armate și să devină un jucător în Asia de sud-vest.

(w670) Su-57, sur

Cu toate că Beijingul dezvoltă propriul aparat stealth de generația a cincea, J-20, China nu exclude nici ea achiziția avioanelor Su-57. Sursa citată menționează că o posibilă achiziție a Chinei de avioane Su-57 e posibilă mai ales datorită faptului că astfel chinezii vor avea acces la tehnologia Su-57 care i-ar putea ajuta să îmbunătățească J-20.

Ca urmare a interesului Chinei pentru Su-57, India ar putea fi, de asemenea, interesată de Su-57. Forțele Aeriene Indiene și-au manifestat deja un ”prudent” interest pentru Su-57. Și, să nu uităm că Rusia și India au mai încercat anterior să dezvolte un aparat comun de generația a cincea în cadrul programului FGFA din care India s-a retras în cele din urmă în 2018.

CITEȘTE ȘI: Rușii anunță că MiG-35 și Su-57 se apropie de finalul testelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel