Turcia neagă achiziția avioanelor rusești Su-35 și își reiterează apartenența la F-35

Tudor Curtifan / 30 oct 2019 / 18:35
F-35
F-35

Ministrul Apărării Naționale din Turcia, Hulusi Akar, a respins marți zvonurile apărute în presă despre intenția Ankarei de a cumpăra avioane de luptă rusești Su-35.

„Informațiile conform cărora Turcia va cumpăra avioane Su-35 nu sunt adevărate. Suntem parteneri ai proiectul F-35. Ne dorim ca drepturile noastre să fie respectate", a precizat oficialul turc, potrivit celor de la Haberler.

Ziarul Daily Sabah din Turcia informa pe 25 octombrie că Ankara și Moscova sunt aproape de un acord privind achiziționarea a 36 de avioane Su-35 rusești. Mai mult, turcii au susținut că cele două părți au în vedere o posibilă producție a anumitor componente pentru avioanele rusești în Turcia.

Subiectul posibilei achiziții de avioane rusești a luat amploare după vizita președintelui turc Recep Tayyip Erdogan la Moscova în 27 august. Erdogan nu și-a ascuns interesul pentru aeronavele Sukhoi când, împreună cu președintele rus Vladimir Putin, au inspectat aeronavele. 

Casa Albă informa la jumătatea lunii iulie că „decizia Turciei de a achiziționa sistemele rusești S-400 face imposibilă implicarea Ankarei în programul F-35."

Turcia intenționează să cumpere 100 de aeronave F-35.

CITEȘTE ȘI: Turcia negociază cu Rusia achiziția de avioane de vânătoare Su-35

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy