Turcia neagă achiziția avioanelor rusești Su-35 și își reiterează apartenența la F-35

Tudor Curtifan |
Data publicării:
F-35
F-35

Ministrul Apărării Naționale din Turcia, Hulusi Akar, a respins marți zvonurile apărute în presă despre intenția Ankarei de a cumpăra avioane de luptă rusești Su-35.

„Informațiile conform cărora Turcia va cumpăra avioane Su-35 nu sunt adevărate. Suntem parteneri ai proiectul F-35. Ne dorim ca drepturile noastre să fie respectate", a precizat oficialul turc, potrivit celor de la Haberler.

Ziarul Daily Sabah din Turcia informa pe 25 octombrie că Ankara și Moscova sunt aproape de un acord privind achiziționarea a 36 de avioane Su-35 rusești. Mai mult, turcii au susținut că cele două părți au în vedere o posibilă producție a anumitor componente pentru avioanele rusești în Turcia.

Subiectul posibilei achiziții de avioane rusești a luat amploare după vizita președintelui turc Recep Tayyip Erdogan la Moscova în 27 august. Erdogan nu și-a ascuns interesul pentru aeronavele Sukhoi când, împreună cu președintele rus Vladimir Putin, au inspectat aeronavele. 

Casa Albă informa la jumătatea lunii iulie că „decizia Turciei de a achiziționa sistemele rusești S-400 face imposibilă implicarea Ankarei în programul F-35."

Turcia intenționează să cumpere 100 de aeronave F-35.

CITEȘTE ȘI: Turcia negociază cu Rusia achiziția de avioane de vânătoare Su-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel