Rusia sistează dezvoltarea celui mai mare avion fără pilot

S.I. Catalin / 09 oct 2018 / 17:51
UAV ,,Altair''
UAV ,,Altair''

Ministerul rus al Apărării a decis să sisteze dezvoltarea dronei ”Altair”, cel mai mare aparat aerian militar fără pilot din Rusia, anunţă ziarul „Vedomosti”, care citează surse din industria de apărare.

Dezvoltarea „Altair” a început în 2011 la ”Opytno-Konstruktorskoye Byuro Im. M.p. Simonova” (OKB) din Kazan, capitala republicii Tatarstan.

Pana în prezent, armata rusă a cheltuit pentru proiect mai mult de 3 miliarde de ruble (39 milioane de euro la cursul actual), potrivit pagina de rusia.

În 2017, drona a început testele de zbor. Cu toate acestea, OKB s-a plâns de lipsa fondurilor, iar guvernul din Tatarstan a cerut alocarea a încă doua miliarde de ruble.

În aprilie 2018, directorul general al OKB, Alexander Gomzin a fost arestat în baza unor acuzații de fraudă și deturnare de fonduri. Potrivit anchetatorilor, Gomzin a fost implicat în furtul a aproximativ un miliard de ruble alocate pentru crearea „Altair”.

Sursa Vedomosti susţine că toate planurile proiectului ”Altair” vor fi transferate Uzinei de Aviație Civilă din Ural, care în prezent dezvoltă o altă dronă militara – Forpost.

Având o greutate de circa 5 tone, lungime de 11,6 metri şi amplitudine a aripilor de 28,5 metri, ”Altair” era proiectata pentru zbor la o altitudine de maxim 12.000 metri pe o distanţă de 10.000 km şi autonomie de zbor de 48 de ore.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy