Rusia sistează dezvoltarea celui mai mare avion fără pilot

S.I. Catalin / 09 oct 2018 / 17:51
UAV ,,Altair''
UAV ,,Altair''

Ministerul rus al Apărării a decis să sisteze dezvoltarea dronei ”Altair”, cel mai mare aparat aerian militar fără pilot din Rusia, anunţă ziarul „Vedomosti”, care citează surse din industria de apărare.

Dezvoltarea „Altair” a început în 2011 la ”Opytno-Konstruktorskoye Byuro Im. M.p. Simonova” (OKB) din Kazan, capitala republicii Tatarstan.

Pana în prezent, armata rusă a cheltuit pentru proiect mai mult de 3 miliarde de ruble (39 milioane de euro la cursul actual), potrivit pagina de rusia.

În 2017, drona a început testele de zbor. Cu toate acestea, OKB s-a plâns de lipsa fondurilor, iar guvernul din Tatarstan a cerut alocarea a încă doua miliarde de ruble.

În aprilie 2018, directorul general al OKB, Alexander Gomzin a fost arestat în baza unor acuzații de fraudă și deturnare de fonduri. Potrivit anchetatorilor, Gomzin a fost implicat în furtul a aproximativ un miliard de ruble alocate pentru crearea „Altair”.

Sursa Vedomosti susţine că toate planurile proiectului ”Altair” vor fi transferate Uzinei de Aviație Civilă din Ural, care în prezent dezvoltă o altă dronă militara – Forpost.

Având o greutate de circa 5 tone, lungime de 11,6 metri şi amplitudine a aripilor de 28,5 metri, ”Altair” era proiectata pentru zbor la o altitudine de maxim 12.000 metri pe o distanţă de 10.000 km şi autonomie de zbor de 48 de ore.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Citite săptămâna aceasta

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.26