Rusia şi Turcia poartă negocieri pentru livrări suplimentare de sisteme S-400

S.I. Catalin |
Data publicării:
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400

Rusia şi Turcia poartă negocieri despre livrări suplimentare de sisteme de apărare antirachetă S-400 ruseşti către Ankara, a confirmat miercuri şeful Agenţiei ruse de export de armament (Rosoboronexport), Aleksandr Miheev, citat de Interfax, potrivit Reuters.

La ora actuală, conform responsabilului rus, Moscova şi Ankara examinează deja 'contractul, modelul de finanţare, termenele'.

În prezent, specialişti ruşi instruiesc armata turcă să poată folosi echipamentele care au fost deja livrate, a spus Miheev.

,,După finalizarea programului de instruire, sistemul livrat va intra în serviciu", a declarat şeful Rosoboronexport, potrivit căruia contractul actual a fost finalizat înainte de termen, toate elementele sistemului comandate au fost livrate Turciei. Aviaţia rusă a efectuat 72 de zboruri pentru a le transporta.

Contractul semnat de cele două ţări în 2017 prevede livrarea către Ankara a patru batalioane de S-400 'Triumf', posibilitatea unor achiziţii suplimentare, transfer parţial de tehnologie şi organizarea producţiei de elemente S-400 pe teritoriul Turciei.

Achiziţionarea de către Turcia, ţară membră a Alianţei Nord-Atlantice, a acestor sisteme de apărare antiaeriană ruseşti a generat îngrijorare în cadrul NATO, iar Statele Unite au sistat furnizarea de avioane de lupta de tipul F-35 Ankarei, după o serie de avertismente.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel