Rusia și Belarus desfășoară exerciții comune cu participarea unor structuri de aviație și apărare antiaeriană. La manevrele din Belarus vor lua parte avioane și elicoptere rusești

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Republica Belarus a anunțat, pe 27.05.2024, că pe teritoriul național a început executarea unui exercițiu comun ruso-belarus, cu participarea unor structuri de aviație și apărare antiaeriană.

,,În perioada 27-31 mai, în Republica Belarus, se desfășoară un exercițiu tactic de zbor comun al Forțelor Aeriene și Forțelor de Apărare Antiaeriană din republică și Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Exercițiul vizează perfecționarea sistemului regional unificat de apărare antiaeriană al Republicii Belarus și Federației Ruse, în interesul creșterii interacțiunii și instruirii organismelor de control și a personalului navigant”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului preluat de agenția Tass.

După cum au informat reprezentanții militari ai Republicii Belarus, în timpul exercițiului vor fi desfășurate activități de acoperire a unor obiective guvernamentale împotriva atacurilor aeriene. În plus, în poligoane de aviație, echipaje de pe avioane și elicoptere vor rezolva o serie de probleme practice privind asigurarea sprijinului aerian pentru unitățile Forțelor Terestre.

La exercițiul comun participă unități militare de aviație și de rachete antiaeriene, precum și trupe radiotehnice din Republica Belarus, dar și echipaje ale aviației de cercetare, aviației de vânătoare și aviației Forțelor Terestre din Federația Rusă.

Comentariul autorului: Exercițiul tactic de zbor desfășurat în comun de Forțele Armate ale Federației Ruse și Republicii Belarus are loc la numai câteva zile după vizita efectuată la Minsk pe 23 mai de președintele rus, Vladimir Putin, care a fost însoțit de ministrul apărării, Andrei Belousov, și ministrul de externe, Serghei Lavrov.

De asemenea, acesta se suprapune cu exercițiul privind pregătirea pentru întrebuințarea armelor nucleare tactice, care a început în Federația Rusă pe 21 mai. După cum au anunțat reprezentanții celor două țări, exercițiul va fi executat în trei etape, urmând ca la etapa a doua să participe și forțe și mijloace din Republica Belarus.

Surse din Republica Belarus au informat că, pe 25 mai, pe aerodromul Baranovichi a sosit un grup de elicoptere de atac și transport de tip Mi-24 și Mi-8, care a decolat de pe aerodromul Sescha din Federația Rusă.

Astfel, în prezent, partea rusă dispune pe teritoriul Republicii Belarus de două avioane de cercetare Su-24MR, patru avioane de vânătoare Su-30SM și opt elicoptere Mi-24 și Mi-8. De asemenea, pe aerodromul din Lida se află și un avion rusesc de tip Il-22, în versiunea punct de comandă aeropurtat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel