Rusia şi-a anulat exerciţiile militare "Zapad". Şoigu susţine ironic că anul acesta Rusia are exerciţii în Ucraina

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat luni ca Rusia a anulat anul acesta importantele sale exerciţii militare "Zapad" din cauza războiului din Ucraina. "Nu, anul acesta avem exerciţii în Ucraina", a răspuns Şoigu la o întrebare pe acest subiect, potrivit RIA Novosti.

Exercițiul Zapad este un exercițiu strategic comun între Rusia și Belarus. Acestea au avut loc o dată la doi ani pe teritoriul Belarusului (2009, 2013, 2017, 2021).

Cele mai recente exerciţii militare "Zapad" (Vest) au fost întreprinse de Rusia împreună cu aliatul său Belarus în septembrie 2021, cu cinci luni înainte de declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei. La acea dată s-a spus că 200.000 de soldaţi participau la acele exerciţii.

Anterior, serviciile de informații au raportat că Rusia a anulat probabil exercițiul planificat Zapad-2023, care ar trebui să fie punctul culminant al unui an de pregătire militară.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării al Regatului Unit a declarat în raportul zilnic al serviciilor sale de informaţii, pe platforma X (fostă Twitter), că el crede că Rusia nu va organiza anul acesta exerciţiile militare "Zapad" pentru că nu are suficiente trupe şi echipamente pentru a le folosi în aceste manevre în timp ce poartă războiul în Ucraina, care a intrat deja în luna a 19-a.

În același timp, Belarus găzduiește acum un exercițiu operațional-strategic comun Combat Brotherhood-2023

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel