Rusia a semnat primul contract de export pentru elicopterul Mil Mi-38

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania rusă Rosoboronexport, care se ocupă de exportul de armament, (parte a Rostec State Corporation) a semnat primul contract de comerț exterior pentru furnizarea către un client străin (numele acestuia nu a fost precizat) a elicopterelor polivalente Mi-38T fabricate de uzina de elicoptere Kazan.

Contractul semnat a fost un alt punct a aplicării Strategiei pentru Dezvoltarea Mecanismului de Cooperare Tehnico-Militare, adoptat de președintele Rusiei în 2019, potrivit Shephard Media.

Elicoterul Mi-38T a fost construit integral de către industria rusă de apărare. Primul său zbor oficial a avut loc la sfârșitul anului 2018, iar astăzi, pe lângă elicopterele aflate în proces de producţie pentru a fi exportate, ca parte a contractului semnat recent, Rosoboronexport analizează mai multe cereri pentru livrarea elicopterelor Mi-38T către alţi parteneri externi ai Rusiei, interesaţi de acest aparat de zbor.

Mil Mi-38T este un elicopter de transport proiectat de Mil Moscow Helicopter Plant și dezvoltat de Kazan Helicopters. Proiectat inițial ca un înlocuitor pentru Mil Mi-8 și Mi-17, este comercializat atât în versiuni militare, cât și civile.

Acesta a efectuat primul test de zbor la 22 decembrie 2003 și a fost certificat la 30 decembrie 2015. Mi-38T este conceput pentru transportul aerian, poate transporta până la 40 de persoane, poate efectua aterizări pe teren accidentat, poate transporta încărcături care cântăresc până la 5000 kg într-un compartiment de marfă sau cu ajutorul un sistem extern de transport a încărcăturii cu cârlig.

Elicopterul Mi-38T poate fi utilizat, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, în condiţiile fizico-geografice și meteorologice simple sau complexe, la temperaturi de la –45 ° C la + 50 ° C. Elicopterul se poate ridica la o altitudine de până la 6300 m, în condiții de îngheț, datorită celor două motoare cu care este echipat ce-i permit să se ridice de la sol cu o viteză 300 km / h.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel