Rusia a semnat primul contract de export pentru elicopterul Mil Mi-38

S.I. Catalin / 29 ian 2020 / 19:36

Compania rusă Rosoboronexport, care se ocupă de exportul de armament, (parte a Rostec State Corporation) a semnat primul contract de comerț exterior pentru furnizarea către un client străin (numele acestuia nu a fost precizat) a elicopterelor polivalente Mi-38T fabricate de uzina de elicoptere Kazan.

Contractul semnat a fost un alt punct a aplicării Strategiei pentru Dezvoltarea Mecanismului de Cooperare Tehnico-Militare, adoptat de președintele Rusiei în 2019, potrivit Shephard Media.

Elicoterul Mi-38T a fost construit integral de către industria rusă de apărare. Primul său zbor oficial a avut loc la sfârșitul anului 2018, iar astăzi, pe lângă elicopterele aflate în proces de producţie pentru a fi exportate, ca parte a contractului semnat recent, Rosoboronexport analizează mai multe cereri pentru livrarea elicopterelor Mi-38T către alţi parteneri externi ai Rusiei, interesaţi de acest aparat de zbor.

Mil Mi-38T este un elicopter de transport proiectat de Mil Moscow Helicopter Plant și dezvoltat de Kazan Helicopters. Proiectat inițial ca un înlocuitor pentru Mil Mi-8 și Mi-17, este comercializat atât în versiuni militare, cât și civile.

Acesta a efectuat primul test de zbor la 22 decembrie 2003 și a fost certificat la 30 decembrie 2015. Mi-38T este conceput pentru transportul aerian, poate transporta până la 40 de persoane, poate efectua aterizări pe teren accidentat, poate transporta încărcături care cântăresc până la 5000 kg într-un compartiment de marfă sau cu ajutorul un sistem extern de transport a încărcăturii cu cârlig.

Elicopterul Mi-38T poate fi utilizat, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, în condiţiile fizico-geografice și meteorologice simple sau complexe, la temperaturi de la –45 ° C la + 50 ° C. Elicopterul se poate ridica la o altitudine de până la 6300 m, în condiții de îngheț, datorită celor două motoare cu care este echipat ce-i permit să se ridice de la sol cu o viteză 300 km / h.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy