Rusia se implică în înarmarea Venezuelei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un înalt oficial din industria de apărare a afirmat joi că Rusia trimite echipament militar Venezuelei, transmite DPA, care preia o ştire Interfax.

Viktor Kladov, director pentru cooperare internaţională al companiei de stat Rostec, producătoare de armament, a declarat la o expoziţie de specialitate din Malaezia că "Venezuela se află într-o situaţie dificilă. De aceea, este necesar să sprijinim un nivel suficient de pregătire de luptă pentru Venezuela, cu echipament produs în Rusia" şi a adăugat că "această activitate este în curs de desfăşurare şi este, desigur, corectă". El a apreciat că "Venezuela este partenerul nostru tradiţional, de încredere. Menţinem colaborarea".

Kladov a mai spus că Rusia construieşte în Venezuela o fabrică de pistoale mitralieră Kalaşnikov şi un centru de service pentru elicoptere.

DPA reaminteşte că firma producătoare Kalaşnikov îşi anunţase deja intenţia de a începe anul acesta montajul armelor automate model AK-103 în Venezuela, cu o capacitate anuală de 25.000 de bucăţi.

Rusia sprijină regimul de la Caracas condus de Nicolas Maduro, preşedintele reales anul trecut în urma unui proces electoral despre care opoziţia şi ţările occidentale consideră că a fost fraudulos. Moscova a acordat în ultimii ani Venezuelei credite de ordinul miliardelor de dolari.

Săptămâna aceasta, oficiali militari ruşi au ajuns în capitala venezueleană, în cadrul unei misiuni despre care ataşatul militar venezuelean la Moscova a declarat că este "de cooperare militară şi tehnică" şi în niciun caz "legată de o posibilă desfăşurare de operaţiuni militare". Preşedintele american Donald Trump a reacţionat avertizând că "Rusia trebuie să plece" din Venezuela, iar Ministerul rus de Externe a replicat că Rusia "nu ameninţă pe nimeni", spre deosebire de SUA. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel