Rusia colapsează în fața Ucrainei | Generalul Ben Hodges a comentat planurile lui Putin de a purta un război timp de 5 ani: Să se facă Peninsula Crimeea inutilizabilă pentru trupele ruse

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
președintele Rusiei, Vladimir Putin, gesticulează în timpul unei vizite la o bază militară din regiunea Ryazan din Rusia. Sursa foto: Kremlin.ru.
președintele Rusiei, Vladimir Putin, gesticulează în timpul unei vizite la o bază militară din regiunea Ryazan din Rusia. Sursa foto: Kremlin.ru.

Generalul american Ben Hodges a comentat presupusele planuri ale președintelui rus Vladimir Putin de a purta un război în Ucraina timp de 5 ani. Potrivit acestuia, Putin nu este interesat de negocieri până când nu-și va atinge toate obiectivele, în special distrugerea NATO și a Ucrainei.

Viitorul politic al lui Vladimir Putin este legat de succesul său în Ucraina. Ben Hodges a remarcat că președintele rus a pus baza economiei rusești pe umerii puterii militare, chiar dacă aceasta se află într-o mare dilemă, iar industria de apărare se confruntă cu multe probleme.

Generalul a precizat că Putin nu trebuie să își facă griji cu privire la ceea ce cred rușii, deoarece nu candidează la alegeri care se desfășoară în mod legitim. De asemenea, nu trebuie să se îngrijoreze nici de faptul că mass-media îl contestă.

Generalul a precizat că Putin nu trebuie să-și facă griji cu privire la ceea ce gândesc rușii, deoarece el nu candidează la nicio alegere legitimă. De asemenea, nu trebuie să se îngrijoreze nici de faptul că mass-media îl contestă.

Cred că el știe că viitorul său politic este legat de rezultatul victoriei în lupta împotriva Ucrainei, a subliniat generalul Hodges. De aceea, Putin va sacrifica atâtea vieți de ruși câte va fi nevoie în funcție de situație, a spus el. Generalul american a adăugat că de aceea i se pare amuzant atunci când Ucraina este împinsă să negocieze.

Hodges este convins că Rusia eșuează în fața Ucrainei. El a subliniat că, dacă Occidentul ar fi făcut o treabă mai bună în privința sancțiunilor și ar fi izolat Rusia de principalii săi aliați, nici măcar poporul rus nu ar fi fost capabil să tolereze și să mai continue războiul. Rușii ar putea cu siguranță să apeleze la mai mulți oameni, dar este puțin probabil că ar fi capabili să facă ceea ce fac. Mai ales dacă Occidentul își dă seama în sfârșit că o victorie a Ucrainei este în interesul său.

Și nu este o acțiune de caritate în folosul Ucrainei, ci în interesul nostru, a explicat generalul. Potrivit acestuia, oamenii din jurul lui Putin își pierd banii și știu că nu au unde să se ducă, deoarece industria este distrusă.

 

Importanța Peninsulei Crimeea: Trebuie să fie inutilizabilă pentru trupele ruse

Fostul comandant al armatei americane în Europa, Ben Hodges, a remarcat importanța Peninsulei Crimeea, ocupată temporar, pentru desfășurarea războiului din Ucraina. Generalul a declarat că oricine va controla peninsula anexată va putea câștiga războiul. 

Peninsula Crimeea, anexată temporar de Rusia, este cea mai importantă parte a teritoriului ucrainean confiscată până în prezent de Moscova. Aceasta poate fi numită "teritoriu decisiv". Opinia a fost exprimată de către generalul în retragere Ben Hodges, fostul comandant al forțelor americane în Europa, într-un interviu acordat publicației Sestry.

,,Oricine va controla Crimeea, în opinia mea, va câștiga acest război. Nu cred că va avea loc prea curând o ofensivă terestră în peninsulă, dar cumva acesta este un mod de gândire depășit. Vreau să spun că este important ca mai întâi să se facă Peninsula Crimeea inutilizabilă pentru trupele rusești", a precizat generalul.

Potrivit acestuia, Ucraina are nevoie de arme de precizie cu rază lungă de acțiune "care pot lovi oriunde" - "fiecare navă rusă, fiecare avion rusesc, fiecare cartier general, fiecare platformă de lansare a rachetelor, fiecare bază aeriană". Potrivit lui Hodges, aceasta este ceea ce ar "face Crimeea inutilizabilă pentru Rusia".

Generalul a numit izolarea Crimeei a doua componentă a dezocupării peninsulei. Este vorba despre blocarea singurelor două rute pentru a ajunge acolo.

,,Prima este podul Kerci, ridicat ilegal. A doua este așa-numitul coridor terestru care întinde de la Rostov de-a lungul coastei Azov, prin Mariupol și Berdiansk, până în Crimeea. Și cred că este posibil sa fie taiate ambele rute. Cu arme de precizie de la mare distanță", a declarat Ben Hodges.

Generalul Hodges a declarat că anul 2024 ar putea deveni decisiv în ceea ce privește războiul dintre Ucraina și Rusia, dacă SUA și aliații săi vor decide acest lucru. El consideră că războiul cu Rusia ar fi putut fi câștigat în trecut, dar Occidentul nu a luat deciziile necesare în această privință.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel