Rusia renunţă momentan la construirea de nave portelicopter

S.I. Catalin |
Data publicării:
ministrul industriei și comerțului din Rusia, Denis Manturov
ministrul industriei și comerțului din Rusia, Denis Manturov

Rusia nu va construi nave portelicopter „în sensul propriu al cuvântului”, a declarat ministrul industriei și comerțului din Rusia, Denis Manturov, într-un interviu acordat Interfax. În același timp, ministrul a menționat că navele portelicoptere ar trebui totuşi să fie prezente în Marina rusa.

Totodată, Denis Manturov a adăugat că în Rusia continuă să se discute despre construirea unui portavion național, potrivit Pagina de Rusia.

În iunie 2017, adjunctul comandantului marinei ruse, Viktor Bursuk a declarat că, până în 2025, Rusia ar putea să obțină două nave portelicopter și să finalizeze proiectul noului portavion.

Rusia intenționa să cumpere din Franța două portelicoptere de tip Mistral. Cu toate acestea, în 2015, în contextul crizei ucrainene și a sancțiunilor impuse Rusiei, acordul a fost anulat.

Navele construite pentru Rusia au fost vândute Egiptului.

În serviciul Marinei ruse există o singură nava portavion- Admiral Kuznețov. În toamna anului 2016, nava a efectuat o expediţie spre Marea Mediterană, unde a participat la operațiunea din Siria. După revenirea în Rusia, „Admiral Kuznețov” a intrat într-un amplu program de reparații și modernizare.

Potrivit Interfax, Rusia va cheltui pentru reparații la portavion circa 790 milioane de euro. Lucrările ar trebui să fie finalizate în 2021.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel