Rusia promite Indiei că-i va livra la timp sistemul de rachete S-400

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia declară că India va primi "fără întârziere" sistemele avansate de rachete  sol-aer S-400, în baza unui contract semnat între Moscova și New Delhi cu patru luni în urmă, precizează postul iranian de televiziune PressTv şi cotidianul indian NewIndianExpress.

Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, a afirmat, miercuri, că Moscova își va îndeplini obligațiile privind livrarea către India a sistemelor de rachete S-400.

,,Angajamentele noastre în cadrul contractului vor fi îndeplinite. India va primi sistemele la timp, la data convenită și fără întârzieri", a declarat Sergei Ryabkov în timpul vizitei sale de miercuri la New Delhi.

Din câte se pare, Moscova sfidează sancţiunile impuse de Statele Unite, deoarece Ryabkov a ţinut să le precizeze jurnaliştilor ca Rusia este capabilă să facă faţă aspectelor financiare prevăzute în contract.

,,Suntem capabili să facem față aspectului financiar al contractului, să nu mai vorbim de cel tehnic, indiferent de deciziile luate de Statele Unite", a declarat el, referindu-se la sancțiunile impuse de SUA asupra unor entități sau țări care importă arme din Rusia.

Experții indieni și ruși care se ocupă de contractele militare au ,,aproape toate instrumentele necesare", inclusiv modalitățile alternative de plată, a mai spus diplomatul rus, adăugând că o discuţie publică privind modul în care se face plata este contraproductivă.

,,Cu toate acestea, mesajul politic este important - dorim să fim imuni față de măsurile arbitrare și unilaterale pe care unele țări le iau împotriva unor forme legitime de cooperare internațională", a declarat Ryabkov, potrivit HindustanTimes.com.

În ciuda sancțiunilor acordate de SUA, India și Rusia au semnat un contract de livrare a sistemelor S-400 în valoare de peste 5 miliarde dolari pe 5 octombrie 2018, în cadrul summitului bilateral dintre președintele rus Vladimir Putin și prim-ministrul Narendra Modi.

Oficialii ruși au declarat că prima livrare în cadrul acordului de 5,4 miliarde de dolari pentru sistemele S-400 va fi făcută în 2020, iar ultima în aprilie 2023. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel