Rusia promite la export un transportor blindat cu probleme, K-17 Bumerang 8x8

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rostec, cel mai mare producător şi exportator de arme din Rusia, a ales ca la expoziţia de arme Aero India-2021, care se va desfăşura în orașul indian Bangalore, în perioada 3-5 februarie, să prezinte transportoare blindate K-16 și K-17 Bumerang (APC). De ce este K-17 Bumerang un transportor blindat cu probleme? Răspunsul: în vara anului trecut, în timpul unei parade militare, un transportor blindat K-17 Bumerang a luat foc, iar alte probleme de natură tehnică ţin pe loc începerea producţiei în serie.

Vehiculul de luptă Bumerang 8 × 8 VPK 7829 a fost dezvoltat de compania rusă VPK în două configurații: Vehicul de luptă blindat K17 de 25 de tone (AFV) și APC amfibiu de 22 de tone, numit K-16. Destinat să înlocuiască vehiculele de luptă precum BTR80, Bumerang reprezintă o nouă abordare a industrie militare ruse – un transportor blindat care vine cu un nou șasiu nou, o gardă la sol mai mare, un blindaj mai bun şi echipat cu sisteme de arme noi, potrivit Defense World.net.

Transportoarele blindate din familia Bumerang are o autonomie de 800 km, fiind propulsate de un motor diesel de 750 CP, dezvoltat de uzină de motoare Yaroslavl, cuplat la o transmisie automată. Poate atinge o viteză de 100 km / h, iar pe teren accidentat 50 km / h. În timpul funcționării amfibii, Bumerang poate înota cu o viteză de 10 km / h.

Fiecare vehicul este operat de un echipaj format din trei persoane şi poate transporta alţi opt militari cu tot cu echipamentul lor.

K-16 APC este echipat cu o turelă pe care este instalată o mitralieră de calibru 12,7 mm, în timp ce K-17 BMP este echipat cu o turelă Epoch cu un tun cu încărcare automată de 30 mm și o mitralieră coaxială de 7,62 mm, precum și rachete antitanc „Kornet”. 

K-17 poate fi, de asemenea, echipat cu contramăsuri AFGANIT (sisteme activ de protecţie) care utilizează radare pentru a detecta amenințarea și lansează contramăsuri care pentru a intercepta rachete antitanc, proiectile antitanc (inclusiv cele cinetice) la intervale de 4- 200 de metri de vehicul.

 

Bumerang 8x8, un transportor blindat cu probleme

 

Familia de vehicule Bumerang a fost prezentat public, pentru prima dată, în anul 2015. Tot în acelaşi ani, lot mic de vehicule au fost livrate forțelor armate rusesc.  În 2017, acest APC era încă testat de producătorul său. Ulterior, în anul 2018, s-a discutat începerea procesului de producţie în serie a acestei familii de transportoare blindate. Cu toate acestea, testele la care a fost supus transportorul Bumerang 8x8 au arătat că trebuiau îmbunătățite capacitățile amfibii.

Ca urmare, carena a fost reproiectată pentru a îmbunătăți capacitățile amfibii ale acestui transportor blindat. Producția în serie este întârziată în mod constant din cauza problemelor de finanțare și a tehnice. Producția în serie a acestui nou APC rusesc trebuia să înceapă de mult. Din 2020, acest vehicul blindat este propus la vânzare pentru clienții externi.

Anul 2020: Un transportor blindat K-17 Bumerang a luat foc în timpul paradei militare

Cel mai nou model de transportor blindat rusesc VPK-7829 K-17 Bumerang 8x8 a luat foc în timpul unei parade militare de Ziua Victoriei, eveniment propagandistic organizat anual de Kremilin, pentru a comemorat "sacrificiul sovietic" şi "datoria pe care lumea o are încă faţă de URSS", la 75 de ani după victoria împotriva nazismului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel