Rusia pretinde că va lansa, în 2020, prima sa navă fără echipaj

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Șantierul naval Sredne-Nevsky, din Sankt Petersburg, din nord-vestul Rusiei (parte a United Shipbuilding Corporation) intenționează să lanseze, în cursul anului 2020, la apa prima navă maritimă rusească fără echipaj Pioneer-M, a declarat joi pentru agenţia de ştiri TASS, directorul santierulul naval, Vladimir Seredokho.

Nava, denumită Pionier-M, va opera în tot timpul anului în Marea Neagră și Marea Azov.

Nava Pioneer-M va fi construită de trei unități aparținând Corporației Unificate ruse de Construcții Navale. Coca va fi realizată din materiale compozite la Șantierul Naval Sredne-Nevsky, precizează Seredokho.

Ulterior, va fi transferată pe apă în Crimeea. Suprastructura va fi fabricată la întreprinderea Sudokompozit din Feodosia, urmând ca asamblarea finală să fie executată în cursul anului 2021 la Șantierul Naval Sevmorzavod din Sevastopol. Nava va avea o lungime de 25,7 m, lățime de 9 m, un deplasament de 82 tone și va dezvolta o viteză de 10 noduri .

Investițiile în proiect se ridică la un total de 300 de milioane de ruble (4,7 milioane de dolari).

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Educației și Științei, Corporației Unificate de Construcții Navale și Agenției de Inițiative Strategice. Proiectul este finanțat în cadrul programului federal de: ,,Dezvoltare și cercetare în domeniile prioritare de dezvoltare a potențialului științific și tehnic al F.Ruse 2014-2020”. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel