Rusia oferă Turciei avioane Su-35 în locul F-35

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Moscova vrea să vândă Turciei cel mai recent model de avion de luptă al său, după ce Statele Unite au exclus partea turcă din programul de dezvoltare a aparatului de a 5-a generație F-35, anunță paginaderusia.

Șeful companiei ruse de stat Rostec, Serghei Cemezov, a declarat că Rusia ar dori să vândă avionul Su-35 dacă Ankara „manifestă interes”, scrie Business Insider, reamintind că administrația președintelui american Donald Trump a anunțat excluderea Turciei din programul F-35, după ce Turcia a achiziționat sistemul rusesc de apărare aeriană S-400. Washingtonul a explicat că acest sistem ar compromite proiectul american.

Declarația Rusiei despre dorința de a vinde Turciei aparate Su-35 vine la doar câteva zile după începerea livrărilor de rachete către clientul turc și răspunsul american la acestea.

Vezi și: Relaţia Moscova-Ankara nu se opreşte la S-400. Rusia este pregătită să livreze Turciei avioane de luptă Su-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel