Relaţia Moscova-Ankara nu se opreşte la S-400. Rusia este pregătită să livreze Turciei avioane de luptă Su-35

S.I. Catalin / 18 iul 2019 / 19:43

Rusia este pregătită să livreze Turciei avioane de luptă multirol Su-35 în contextul în care SUA şi-au anunţat intenţia de a suspenda furnizarea de avioane cu reacţie F-35 către Ankara, a declarat joi Serghei Cemezov, directorul conglomeratului de stat Russian Technologies (Rostec).

,,Dacă colegii noştri turci îşi vor exprima dorinţa, suntem pregătiţi să începem să acţionăm pentru furnizarea de avioane Su-35'', a declarat Cemezov, citat de TASS.

SUA au anunţat miercuri că nu vor mai furniza avioane F-35 Turciei din cauza achiziţionării de către această ţară a rachetelor ruseşti S-400, argumentând că cele două tipuri de echipamente ,,nu pot coexista''.

Turcia a estimat joi că decizia SUA de a suspenda vânzările de avioane de luptă F-35 este ''incompatibilă'' cu spiritul NATO şi a avertizat asupra unor ,,daune ireparabile'' în relaţiile bilaterale dintre cele două ţări, a declarat Ministerul de Externe turc, citat de EFE. ,,Acest demers unilateral este incompatibil cu spiritul Alianţei şi nu se bazează pe nicio justificare legitimă'', se menţionează în declaraţia MAE turc.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy