Rusia oferă gratuit tehnică militară Tadjikistanului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a trimis Forțelor Armate din Tadjikistan o livrare gratuită de echipamente militare și arme în valoare de aproximativ 5 milioane de dolari, anunță Districtul Militar Central al Rusiei (CMD) într-un comunicat de presă.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc săptămâna aceasta în Dushanbe, capitala Tadjikistanului, comandantul districtului militar rus, generalul Alexander Lapin a anunțat donația de echipamente militare în valoare de aproximativ RUB320 milioane (5 milioane dolari) Forțelor Armate din Tadjikistan. 

Ceremonia a avut loc după finalizarea exercițiilor Unbreakable Brotherhood-2019 , în care au fost implicate statele membre ale Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO).

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Rusia a acordat Forțelor Armate din Tadjikistan un lot de mașini de blindate modernizate BRDM-2 și o stație radar pentru monitorizarea spațiului său aerian.

„Astăzi pe aeroportul Hisor a fost livrat un alt lot de echipamente militare, care include o stație radar şi mai multe mașini de blindate modernizate BRDM-2. Aceste echipamente militare sunt testate şi sunt capabile să îndeplinească o gamă largă de sarcini în condiții moderne de luptă. Tehnica militară livrată va crește potențialul de luptă al Forțelor Armate din Republica Tadjikistan și vor servi la menținerea păcii și la creșterea securității în regiune", a declarat comandantul districtului militar, generalul Alexander Lapin,  citat de Interfax .

Nu este prima dată când Rusia a oferit echipamente militare Tadjikistanului. Expedierile sunt efectuate ca parte a unui program de modernizare a Forțelor Armate Tadjikiene pentru a spori capacitatea de luptă a aliaților Rusiei în regiunea Asiei Centrale. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel