Rusia, noi informații privind intrarea sistemelor S-500 și S-350 în serviciul Armatei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Sistemele avansate de rachete anti-balistice S-500 și sistemele de rachete de suprafață S-350, cu rază medie de acțiune, vor intra în curând în serviciul Armatei ruse. Informația a fost confirmată de către generalul rus Vladimir Lyaporov.

Potrivit agenției de presă rusă TASS, în 2019 primul grup de ofițeri vor finaliza instruirea pentru sistemele S-500, sistem cu rază lungă de acțiune. Acesta va constitui „coloana vertebrală” a proiectului de apărare antirachetă al Rusiei.

"Aș dori să menționez că în 2019, primul grup de ofițeri va finaliza cursul Academiei și vor fi certificați pentru folosirea sistemelor S-500. Sistemele nu se află încă în serviciu, dar ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat", a precizat generalul rus.

Totodată, generalul Lyaporov a adăugat în ceea ce privește sistemele S-350 Vityaz, că „la sfârșitul anului, ne așteptăm să primim primele sisteme S-350 Vityaz".

În urmă cu câteva luni, ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a declarat că livrarea sistemelor S-500 către trupele ruse va începe în 2020. 

Modelul S-500, o versiune avansată comparabilă cu sistemul antirachetă american Thaad, capabil să lanseze rachete de croazieră hipersonică, era inițial așteptat să intre în producție până în 2022.

S-350 Vityaz este conceput pentru apărarea facilităților administrative și militare ale Rusiei. S-350 include postul de comandă 50K6E, radarele multifuncționale 50N6E și lansatoarele 50P6E cu 12 rachete 9M96E2.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel