Rusia modifică Kalașnikovul pentru a putea trage mai rapid

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Producătorul rus de arme Kalaşnikov a creat o versiune modificată a puştii sale de asalt AK-12, folosită de forţele ruse în Ucraina. 

Rusia a modificat puşca de asalt Kalaşnikov AK-12, folosită de forțele sale în Ucraina. Îmbunătățirile vizează creșterea cadența de tragere și oferă soldaților mai mult control asupra modurilor de tragere, a informat miercuri agenția de presă de stat RIA, citându-l pe președintele companiei.

Kalaşnikov Concern a transmis că modificarea, care va îmbunătăţi viteza şi precizia, a fost făcută după consultări cu Ministerul Apărării, relatează Reuters.

Versiunea AK-12, care a intrat în funcțiune în 2018, va permite un nou mod de tragere în rafală prin dezactivarea unei limitări tehnice a armei.

De asemenea, pușca de asalt va avea un control bidirecțional al modurilor de tragere, precum și un suport reglabil pentru obraz, a declarat președintele Kalaşnikov Concern, Alan Lușnikov.

„În cel mai scurt timp posibil, am selectat soluții tehnice, am realizat un prototip și l-am prezentat reprezentanților Ministerului rus al Apărării”, a spus Lușnikov.

Nu a spus când va intra în funcțiune arma modernizată, spunând doar că este în stadiul de documentare a proiectării.

Pușca de asalt AK-12 dezvoltată de Kalaşnikov, arma generală a forțelor armate ruse, are, printre altele, un calibru de 5,45 milimetri (mm) și o precizie îmbunătățită față de versiunile sale anterioare.

Producătorul de arme Kalaşnikov a fost sancționat de Statele Unite în 2014, anul în care Rusia a invadat și a anexat peninsula ucraineană Crimeea. UE și Regatul Unit și-au impus propriile sancțiuni împotriva  Kalaşnikov Concern în acest an.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel