Rusia mai are programate, în acest an, două lansări cu rachete balistice intercontinentale grele de tip Sarmat

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 11.10.2021, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, până la sfârșitul anului 2021, sunt planificate două lansări ale noii rachete balistice intercontinentale de tip Sarmat.

''În cadrul testelor constructive de zbor, este planificată efectuarea în anul 2021 a două lansări ale rachetei balistice intercontinentale Sarmat, de pe Cosmodromul Plesetsk. Prima dintre acestea va avea loc în luna noiembrie'', a menționat sursa.

Potrivit precizărilor sale, în anul 2022, vor continua testele constructive de zbor, care vor fi continuate de testele de stat, în așa fel încât, până la sfârșitul anului, primul regiment dotat cu rachete de acest tip să intre în serviciul de luptă în compunerea Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN).

În luna iunie, directorul general al Întreprinderii Krasmash, Aleksandr Gavrilov, a declarat pentru agenția Tass că testele constructive de zbor ale rachetei Sarmat vor începe în trimestrul trei al acestui an. Ulterior, în luna august, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că testele de zbor ale rachetei vor începe în acest an și vor fi încheiate în 2022, după care racheta va fi introdusă în dotarea RVSN.

Racheta balistică intercontinentală Sarmat este dezvoltată de Centrul de stat pentru rachete V.P. Makeev, a cărui specializare de bază constă în dezvoltarea rachetelor balistice intercontinentale cu bazare navală. Potrivit evaluărilor experților, racheta RS-28 Sarmat va fi capabilă să livreze un focos multiplu, cu greutatea de până la 10 tone, în orice punct al lumii, atât pe la Polul Nord, cât și pe la Polul Sud.

Comentariul autorului: Este cunoscut faptul că, până în prezent, de pe Cosmodromul Plesetsk au fost efectuate trei teste de aruncare a rachetei Sarmat. În timpul acestora, racheta a fost propulsată dintr-o instalație de lansare amplasată în siloz cu ajutorul unui acumulator de presiune cu pulbere, urmată de activarea pe termen scurt a motorului de marș.

Primul regiment care va fi dotat cu rachete balistice intercontinentale de tip Sarmat va aparține Diviziei 62 Rachete - Uzhur din cadrul Armatei 33 Rachete - Omsk. În prezent, în compunerea diviziei se află patru regimente de rachete, care dețin în total 28 de complexe de rachete R-36M2 (15A18M).

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel