Rusia, invitată să deschidă o nouă bază militară în Kârgâzstan

S.I. Catalin |
Data publicării:

Kârgâzstanul vrea să găzduiască o a doua bază militară rusă pentru a ajuta la combaterea amenințării venit din partea luptătorilor Statului Islamic, a declarat ambasadorul Kârgâzstanul în Rusia, Alikbek Jekshenkulov, într-un interviu acordat agenției de stat Tass.

Noul ambasador al Kârgâzstanului în Rusia, Alikbek Jekşenkulov, a declarat că baza aeriană rusă din Kant (nordul ţării) ar fi un important factor stabilizator pentru întreaga Asie Centrală, iar autorităţile de la Bişkek susțin propunerea de consolidare a bazei respective.

În plus, diplomatul nu a exclus posibilitatea de a deschide încă o bază militară rusă în Kîrgîzstan.

,,Cred că această chestiune poate fi discutată la reuniunea din martie a președinților celor două țări", a precizat ambasadorul Alikbek Jekşenkulov.

În opinia sa, este important să se țină cont de specificul regiunii Valea Fergana, din care face parte și sudul Kârgâzstanului, deoarece conţine o serie de probleme de natură socio-economică și demografică, tranmite Gazeta.ru, citată de Rador.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel