Rusia intenţionează să construiască 12 fregate modernizate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Federația Rusă intenționează să construiască 12 fregate modernizate Proiect 22350M, fiecarea dintre acestea putând să poarte la bord până la 48 de rachete Kalibr, Oniks sau Zircon, potrivit unei surse anonime din industria constructoare de nave, citată de a genția de presă rusă Tass.

,,Prima navă din serie se intenționează să fie livrată Forțelor Navale în anul 2027", a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor sale, "până la sfârșitul anului 2019 va fi elaborat proiectul tehnic pentru o navă cu un deplasament de 7.000 de tone, capabilă să poarte până la 48 de rachete Kalibr, Oniks sau Zircon".

,,În total, se intenționează construirea a 12 astfel de fregate, din care 11 vor fi livrate contractantului în cadrul unui nou program pentru înzestrare", a spus sursa.

Aceasta a adăugat că noile fregate vor fi dotate cu complexul de rachete antiaeriene Poliment-Redut, cu un complet de luptă format din 100 de rachete, potrivit BSMAP.

Anterior, o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial a declarat pentru agenția Tass că la Biroul de contrucții și proiectare nordic a început elaborarea documentației pentru fregatele modernizate Proiect 22350M.

Aceasta a menționat că deplasamentul fregatelor va fi crescut la aproximativ 7.000 de tone, iar complextul de luptă maximal de la bord va fi reprezentat de 48 de rachete de croazieră Kalibr. De asemenea, noile fregate vor primi un sistem automatizat universal de conducere a focului, pentru toate categoriile de mijloace de distrugere de la bord.

În prezent, în serviciul de luptă al Forțelor Navale se află prima fregată Proiect 22350, Amiral Gorshkov. O altă fregată de acest tip, Amiral Kasatonov, desfășoară testele de marș, iar alte două fregate se află în construcție. Deplasamentul acestora este de 4.500 de tone, iar fiecare navă poate să poarte 16 rachete de croazieră.

Nava de război a acestei serii, amiralul Gorshkov, a fost livrată marinei în vara anului 2018, iar construcția a încă două fregate (amiralul Golovko și amiralul Isakov) continuă în șantierul naval Severnaya Verf din Sankt Petersburg .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel