Rusia înființează companii de drone și război electronic în cadrul Trupelor de Desant Aerian

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Într-un interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda și publicat în ediția din 19.02.2021, locțiitorul comandantului Trupelor de Desant Aerian din Federația Rusă, general maior Anatoli Kontsevoy, a declarat că posibilitățile de cercetare și foc ale marilor unități vor fi crescute prin înființarea de subunități de drone și de război electronic.

,,În scopul întăririi componentei de luptă a Trupelor de Desant Aerian, în anul 2021, vor fi formate companii de război electronic, precum și companii și plutoane de drone”, a precizat Kontsevoy.

Generalul a menționat că, în cursul anului 2020, a fost finalizat experimentul de formare a marilor unități “de tip nou”, care “a confirmat eficiența întrebuințării marilor unități de desant-asalt pe elicoptere”.

,,După cum s-a demonstrat în practică, datorită mobilității ridicate, acestea sunt capabile să îndeplinească misiuni extrem de manevrabile, într-un spațiu mare, și să desfășoare acțiuni în diverse condiții fizice și geografice. În continuare, în toate brigăzile și regimentele de desant-asalt vor fi formate batalioane de desant-asalt de tip nou”, a spus Kontsevoy.

,,În conformitate cu Concepția de dezvoltare a armamentelor și tehnicii Trupelor de Desant Aerian, este planificată crearea și introducerea în înzestrare a echipamentelor unificate, pe șasiuri blindate unice, șenilate și pe roți. Astfel, componenta de desant aerian va fi echipată cu tehnică șenilată, care poate fi desantată prin parașutare, pe baza șasiului mașinii de luptă a desantului BMD-4M și transportorului blindat BTR-MDM. Componenta de desant-asalt va fi dotată cu mașina de luptă a desantului, cu automobile blindate Taifun-VDV și alte mijloace speciale de transport”, a menționat generalul.

Vorbind despre sistemele automatizate de conducere ale Trupelor de Desant Aerian, Kontsevoy a spus că, în prezent, acestea sunt incluse într-un sistem de conducere mixt, staționar și mobil, bazat pe mijloace de conducere și comunicații de tip Polet-K și Andromeda-D.

Comentariul autorului: În prezent, în compunerea Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse se află: două divizii de desant-asalt (7 Novorossiysk și 76 Pskov), două divizii de desant aerian (98 Ivanovo și 106 Tula), patru brigăzi de desant-asalt (11 Sosnovy Bor, 31 Ulyanovsk, 56 Kamyshin și 83 Ussuriysk), o brigadă cu destinație specială (45 Kubinka), o brigadă de conducere (38 Medvezhie Ozera), un batalion de reparații și construcții (150 Orekhovo-Zuevo), un centru de instrucție (242 Omsk) și Institutul Militar Superior din Ryazan.

În perspectivă, planurile de reformă a Trupelor de Desant Aerian mai prevăd înființarea unei a cincea divizii de desant, formarea unei brigăzi de artilerie și constituirea unor noi structuri de apărare antiaeriană, apărare antirachetă și de elicoptere. Implementarea acestor măsuri va necesita implicit și creșterea efectivelor de la 45.000 la 60.000 de militari. În același timp, în anul 2021, este planificată și finalizarea procesului de profesionalizare integrală a efectivelor.

Pe lângă înființarea celei de-a cincea divizii de desant, va fi modificată și structura diviziilor actuale, care vor trece de la organizarea pe două regimente la cea pe trei regimente. 

În ultimii ani, în cadrul Trupelor de Desant Aerian au fost făcute o serie de modificări structurale, care, între altele, au inclus reorganizarea regimentelor cu destinație specială și de conducere în brigăzii, formarea de batalioane de tancuri și de batalioane de cercetare la nivelul diviziilor și brigăzilor de desant aerian și de desant-asalt.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel