Rusia începe producția de serie a avioanelor de vânătoare Su-57

S.I. Catalin |
Data publicării:
Suhoi Su-57 este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia
Suhoi Su-57 este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia

Rusia a început producția de serie a avioanelor Su-57 de generația a cincea, potrivit broșurii publicate, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de activitate, de Biroul de Design Sukhoi, care a proiectat aeronava, transmite RIA Novosti, citat de Uawire.org.

„În 2019, a fost lansată producția de serie și am semnat un contract pe termen lung cu Ministerul Apărării pentru furnizarea a peste 70 de aeronave", a declarat compania.

La sfârșitul lunii iunie, Ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a anunțat în timpul forumului Army-2019 că a semnat un contract pentru achiziționarea a 76 de aeronave Su-57. Conform ordinelor președintelui Vladimir Putin, aeronava trebuie livrată aviației militare ruse până în anul 2028.

Președintele rus a declarat că militarii au reușit să negocieze o reducere de 20% cu uzina producătoare, ceea ce va permite Ministerului Apărării să cumpere mai multe aeronave și să înarmeze trei regimente de aviație.

Su-57 este primul avion militar rusesc de generația a cincea dezvoltat de Corporația Aviatică Unită. Caracteristicile exacte ale aeronavei nu au fost date publicității. Ceea ce se știe este că aparatul de zbor va putea lansa rachete aer-aer și aer-sol, și că dispune de o tehnologie avansată de tip stealth (nivel scăzut al amprentei radar). Aeronava este testată în condiții de luptă în Siria încă din februarie 2018.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel