Rusia încearcă să compenseze pierderea a sute de tancuri pe câmpul de luptă din Ucraina. Un lot de tancuri T-72B3M a fost livrat cu surle armatei ruse

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă Tass din Federația Rusă a anunțat că, pe 02.12.2022, întreprinderea de cercetare și producție Uralvagonzavod (parte a concernului Uralvagonzavod al corporației de stat Rostec) a livrat Ministerului rus al Apărării un lot de tancuri T-72B3M.

“Uralvagonzavod a transferat un nou lot de tancuri T-72B3M către Ministerul rus al Apărării. Lucrările de modernizare a T-72B la nivelul T-72B3 au fost efectuate ca parte a comenzilor de stat pentru apărare. Un complex de măsuri pentru modernizarea tancului șaptezeci și doi a fost dezvoltat de inginerii Biroului de Proiectare Ural”, se arată în comunicatul de presă al Uralvagonzavod.

Reprezentanții întreprinderii susțin că noua protecție a tancului poate crește semnificativ supraviețuirea și eficacitatea utilizării vehiculului, și că acesta este echipat cu un nou sistem de conducere a focului, care automatizează procesul de pregătire a unei lovituri și “îmbunătățește semnificativ precizia tragerii”.

“Astăzi, Rusia are nevoie de ajutorul nostru, de ajutorul întreprinderii Uralvagonzavod. Prin urmare, lucrăm într-un mod special. Au fost crescute volumele de producție, iar atelierele lucrează non-stop. Toată lumea înțelege că acest lucru este important și necesar. Vom face tot ce depinde de noi”, a declarat Oleg Belousov, șeful atelierului de montaj mecanic de la Uralvagonzavod.

Potrivit redactorului șef al revistei Apărarea Națională, Igor Korotchenko, modernizarea tancurilor vechi face posibilă conferirea unui aspect modern, pe fundalul operației militare speciale din Ucraina.

“O astfel de modernizare corespunde cel puțin așteptărilor și posibilităților. Având în vedere că numărul de tancuri vechi din bazele de depozitare este destul de mare, aceasta este o modalitate relativ ieftină și rapidă de a satura în mod oportun și eficient trupele cu vehicule blindate și, în special, cu tancuri”, a precizat acesta  într-un interviu pentru agenția Tass.

Expertul a sugerat că este mult mai dificil să crești producția de serie în astfel de volume, decât să realizezi modernizarea la unitățile existente ale Uralvagonzavod, în paralel cu aceasta.

Tancul T-72B3M reprezintă o versiune modernizată a tancului T-72B3, care a primit un nou sistem de vizare cu afișaj digital, precum și o cameră de televiziune cu vedere în spate. Blindajul vehiculului de luptă a fost întărit cu ecrane laterale cu module de protecție dinamică Relikt. În plus, tancul a primit un nou tun cu calibrul de 125 de milimetri, cu o capacitate de supraviețuire sporită a țevii, o nouă stație radio VHF de tip R-168-25U-2 Akveduk și un sistem de ochire Sosna-U cu mai multe canale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel