Rusia impune noi restricții de navigație în apropierea Crimeii, interferând cu raioanele de desfășurare a exercițiului Sea Breeze

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit site-ului rus de propagandă topcor.ru, Rusia a impus din nou anul acesta restricții de navigație în largul coastelor Crimeii, blocând Marea Neagră pentru efectuarea unor exerciții cu lansări de rachete. În același timp, Institutul Hidrografic Naval din cadrul Ministerului Apărării din Spania, care publică avertismentele cu privire la închiderea zonelor pentru navigație, a ignorat din nou informațiile primite de la Kiev și a înregistrat datele de la ruși.

Pe 21 iunie, Andrey Klimenko, expert ucrainean în problemele privind Crimeea, a scris despre acest lucru pe contul său de Facebook.

Acesta a remarcat că încercările Forțelor Navale ale Ucrainei de a rezerva zone din Marea Neagră s-au dovedit din nou a fi în zadar. Spaniolii s-au arătat indiferenți la solicitările Kievului înainte de începerea exercițiului NATO Sea Breeze-2021.

“Urăsc să pun întrebarea: Pentru cine lucrează Instituto Hidrográfico de la Marina din Spania? Dar faptele sunt fapte. Pentru al doilea an consecutiv, am văzut o imagine când Marina ucraineană, în termeni simpli, a rezervat zonele Mării Negre pentru exercițiile internaționale Sea Breeze-2021, iar institutul responsabil cu publicarea avertismentului despre închiderea acestora nu a văzut mesajele Ucrainei și a publicat un avertisment din partea Federației Ruse, emis mult mai târziu”, a scris Klimenko.

2. -imagine fara descriere- (restrictii-rusia-sea-breeze_08844500.jpeg)

Legendă: Cu galben zonele solicitate de Ucraina pentru Sea Breeze iar cu albastru zonele cerute de Rusia

El a sugerat că, drept urmare, ar putea apărea o situație în care „puteri ostile” să desfășoare exerciții în aceleași zone ale Mării Negre. În opinia sa, acest lucru ar putea duce la un incident militar.

Exercițiul Sea Breeze-2021 va avea loc în perioada 28 iunie - 10 iulie, în partea de nord-vest a Mării Negre, precum și în Regiunile Nikolaev, Kherson și Odesa din Ucraina. La manevre vor participa 27 de țări, între care Ucraina, SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, România, Bulgaria, Grecia, Turcia și Letonia.

Reprezentanții ruși au acuzat faptul că următoarele manevre ale NATO vor reprezenta o acoperire pentru transferul unui lot mare de arme moderne către armata ucraineană, în vederea continuării războiului din Donbas.

Comentariul autorului: Probleme similare între Rusia și Ucraina au apărut și în anul 2020, înaintea începerii exercițiului Sea Breeze.

Din cauza faptului că Rusia a închis pentru navigație anumite zone din Marea Neagră, reprezentanții ucraineni și americani au fost nevoiți să refacă planul de desfășurare a exercițiului și “să împingă” raioanele de desfășurare a acestuia mai în apropierea coastelor Ucrainei.

Partea rusă folosește în mod frecvent astfel de “tertipuri pentru a interfera cu zonele în care sunt planificate activități militare ale NATO. În acest fel, Forțele Navale ale Federației Ruse își pot aduce navele de luptă mai aproape de zonele în care sunt executate exercițiile NATO, pentru a supraveghea în mod direct desfășurarea manevrelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel