Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cea mai mare flotă de spargere de gheaţă din lume este pregătită pentru extindere. Compania Rosmorport (compania de stat care administrează porturile maritime ruseşti) își consolidează poziția în apele arctice cu alte 9 noi spărgător de gheaţă, informează ziarul The Moscow Times și The Barents Observer.

Compania responsabilă de dezvoltarea infrastructurii maritime și portuare din Rusia vrea să își întărească poziția în apele arctice cu încă nouă spărgătoare de gheață. În acest moment compania operează 36 de spărgătoare de gheață, făcând-o cea mai mare flotă de acest fel din lume, potrivit Rosmorport, 

Potrivit directorului adjunct al companiei, Vasili Strugov, încă nouă nave vor fi adăugate flotei până în 2024.

Rosmorport are o flotă de cinci spărgătoare de gheață din proiectele 21900 și 21900M. Cea mai nouă dintre nave, Novorossiysk, face parte din flota de spărgătoare de gheață a Rusiei din noiembrie 2016.

Potrivit Rosmorport, vasul Viktor Cernomîrdin va fi de asemenea gata pentru a naviga curând. Nava de 25MW va fi cel mai puternic spărgător de gheață non-nuclear din lume. Nava ar trebui să fie gata pentru primul test de navigare la sfârșitul lui septembrie, iar testarea pe gheață în Arctica va avea loc în primăvara lui 2020, a spus Strugov.

,,Este cel mai puternic spărgător de gheață din lume, iar noi îl vom avea în flota noastra", a adăugat el.

Vasul Viktor Cernomîrdin este cu peste patru ani în urmă față de termenul la care ar fi trebuit să fie gata, contractul de construcție fiind semnat în 2011. 

Se crede că prețul navei este cu peste 50% mai mare decât era stabilit inițial. Nava trebuia să coste 7,95 miliarde de ruble (113 milioane EUR), dar surse din industria construcțiilor navale susțin că prețul va fi în cele din urmă de aproximativ 12 miliarde (170 EUR).

„ Viktor Chernomyrdin " este primul vas rus al proiectului 22600 (LK-25).

Nu este clar dacă vor fi construite mai multe spălătoare de gheață LK-25. Însă Rosmorport își va extinde simnificativ flota de spărgătoare de gheață.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel